Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Tilaajille

Monessa lu­kios­sa penk­ka­rit vie­te­tään vasta yli­op­pi­las­kir­joi­tus­ten jälkeen – Tor­nios­sa vanhat tans­si­vat tou­ko­kuus­sa

Vanhojen tanssit ja penkkarit vietetään monessa lukiossa vasta ylioppilaskirjoitusten jälkeen. Pienissä lukioissa järjestelyt voivat olla joustavampia.

"Se on järkevää, ettei tule turhia altistumisia, jotka voisivat estää ylioppilaskirjoituksiin osallistumisen."
Neea Koistinen
Lyseonpuiston lukion abitoimikunnan puheenjohtaja

Penkkareiden ja vanhojen tanssien ajankohdissa on tänä vuonna paikkakuntakohtaisia eroja.

Monet juhlat juhlitaan vasta ylioppilaskirjoitusten jälkeen. Näin on päätetty esimerkiksi Torniossa, Kemissä ja Rovaniemellä.

– Se on järkevää, ettei tule turhia altistumisia, jotka voisivat estää ylioppilaskirjoituksiin osallistumisen, rovaniemeläinen abiturientti Neea Koistinen sanoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.