Arvio: Unoh­tu­ma­ton sa­tu­met­sän val­loi­tus — Lapin yli­op­pi­las­teat­te­rin suur­mu­si­kaa­li on voi­man­näyt­tö, josta pu­hu­taan pitkään

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mitä teen lu­mion­gel­mal­le?

Lapin Kansassa käsiteltiin (1.2.) yksityisten tieliittymien aurauskorkeuksia länsirajan kunnissa. Miten asia hoidetaan Rovaniemellä? Kenelle kuuluu kevyenliikenteenväylän ja ison tien välinen liittymäalue?

Kun lunta on alkanut taas kertyä, on alkanut taas taajominen auraajien/auraussopimusten kanssa. En ole yksin asiassa. Sinetässä kevyenliikenteenväylä on pitkä Kittiläntien länsipuolella. Toisia liittymiä avataan, toisia ei. Kun ison tien aurat täyttävät liittymän ja kevyenliikenteenväylän, auraaja tekee vielä kaksi vallia lisää. Miten siitä pääsee läpi? Tukokset ehtivät usein aamuyön pakkasessa vielä jäätymään, jolloin lumikolalla niitä on vaikea hajoittaa. Yhden bensatankin olen autostani rikkonut.

Kenen vastuualuetta on kevyenliikenteenväylän ja ison tien välinen, usein alle 5 metrin levyinen alue? Toisen alueellehan ei saisi lunta pukata. Onko oikein, että lumi pukataan kolaamalleni tielle? Oikeudentajuni mukaan voisin pukata vallin takaisin isolle tielle ja kevyenliikenteenväylälle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.