Mainos

Mitä ta­pah­tuu Lapin Ur­hei­lu­gaa­lan ku­lis­sien takana? ”Koko työ­ryh­män ta­voit­tee­na on, että Tor­nios­sa tullaan nä­ke­mään hieno show”

Lapin Urheilugaalan toteutuksessa on mukana kymmeniä ihmisiä, joilla jokaisella on tärkeä tehtävä illan onnistumisen kannalta. Mitä tapahtuu miksauspöydän luona? Kuka vastaa valoista? Entä millaisia esityksiä tullaan näkemään gaalalavalla?

Ammattiopisto Lappian opiskelijat vastaavat tekniikasta, valoista ja projisoinneista tämän vuoden Lapin Urheilugaalassa. Tapahtuman kulisseissa ja lavalla pyörii yhteensä 30 henkeä Lappialta.
Ammattiopisto Lappian opiskelijat vastaavat tekniikasta, valoista ja projisoinneista tämän vuoden Lapin Urheilugaalassa. Tapahtuman kulisseissa ja lavalla pyörii yhteensä 30 henkeä Lappialta.

Valot, ääni, kamera ja käy!

Kun h-hetki on käsillä, on kaiken oltava valmista. Tämän tietävät hyvin ammattiopisto Lappian media-alan ja Pop & Jazz Konservatorion opiskelijat.

Kymmenhenkinen tiimi tulee vastaamaan Lapin Urheilugaalan äänentoistosta, valoista ja projisoinneista. Oppilaat pääsevät myös suunnittelemaan ja toteuttamaan lavarakenteet yhteistyössä asiakkaan eli Lapin Liikunnan väen kanssa.

– Lapin Urheilugaala on hieno ja näyttävä tilaisuus, mikä antaa ja opettaa opiskelijoillemme paljon. He pääsevät toimimaan ulkopuolisen tilaajan kanssa, mikä voi olla osalle täysin uusi tilanne. Kun kyseessä on myös asiakastilaisuus, lyödään aikataulut tarkasti lukkoon. Kaiken on oltava valmista, kun vieraat saapuvat, Lappian koulutuspäällikkö Jussi Leipälä kertoo.

Lappian Pop & Jazz Konservatorion opiskelijat esiintyvät gaalaillan aikana.
Lappian Pop & Jazz Konservatorion opiskelijat esiintyvät gaalaillan aikana.

Lappian Pop & Jazz Konservatorion opiskelijat tulevat vastaamaan illan musiikista. Kymmenhenkinen orkesteri yhdessä solistien kanssa hoitaa välimusiikit gaalayleisön iloksi.

– Illalla musiikkialan oppilaat tulevat esittämään viihteellisen ”Ilta Tornionjoella” -musiikkiesityksen, joka on konserttityyppinen osio. Se on lyhyelmä tämän vuoden suurproduktiosta, joka kertoo torniolaisen populaarimusiikin historiasta, Leipälä esittelee.

Näyttäviä murskauksia sekä notkeutta ja vauhtia

Mielenkiintoisten musiikkiesitysten lisäksi tänä vuonna gaalalavalla nähdään näyttäviä esityksiä.

Taekwon-Do Tornion ja Arctic Taekwon-Don yhteistyössä luotu kamppailulajiesitys tutustuttaa katsojat lajin näyttäviin iskuihin ja murskauksiin. Torniolaisen Team Mind Body Yogan tankotanssiurheilijat esittelevät taas tangolla liikkeitä, jotka ilmentävät voimaa, notkeutta ja vauhtia.

Lopuksi illan taputtelee oululainen DJ Smu, joka nuoresta iästään huolimatta on vakuuttanut taidoillaan myös kansallisilla radioaalloilla.. Illan juontajana toimii monelle tuttu ääni radiosta, Juha Mäntykenttä.

Torniolaisen Team Mind Body Yogan tankotanssiurheilijat odottavat gaalaa ja siellä esiintymistä innoissaan.
Torniolaisen Team Mind Body Yogan tankotanssiurheilijat odottavat gaalaa ja siellä esiintymistä innoissaan.
Kuva: Tomi Jokela

Lapin Urheilugaalassa työskentelee siis suuri määrä ihmisiä tavoitteenaan hiottu ja onnistunut lopputulos.

– Gaalan läpivienti vaatii aikaa ja paljon suunnittelutyötä. On oltava visio, mitä ollaan tekemässä. Esimerkiksi tekniikan puoli pitää yhteyttä tapahtumanjärjestäjiin sekä esiintyjiin. Käymme läpi, mitä toiveita jokaisella esiintyjällä on äänen, musiikin ja valojen suhteen, Leipälä avaa prosessia.

– Saavumme jo edellisenä päivänä Torandalle ja kokoamme koko päivän tekniikkaa, kalustoa ja lavasteita. Kun lauantaina aloitamme puolen päivän aikaan, on jäljellä enää viimeiset viilaukset ja esiintyjien harjoitukset ennen h-hetkeä, Leipälä kertoo.

Miten yhteistyö on sujunut?

Kun urheilugaala järjestettiin viimeksi Meri-Lapissa, sujui Lappian tiimillä tällöin kaikki mallikkaasti. Yhteistyö otti tänäkin vuonna nopeasti tuulta alleen.

– Jälkeenpäin opiskelijat ovat tulleet kertomaan, että olipa mahtava juttu, että saatiin olla mukana suuremman tuotannon prosessissa. Se tuo koko työryhmälle myös hyvän fiiliksen, kun yleisöltä ja asiakkaalta satelee hyvää palautetta, Leipälä kertoo.

– Valmistaudumme tänäkin vuonna niin hyvin, että Torniossa tullaan näkemään ikimuistoinen show, Leipälä lupaa.

Tervetuloa mukaan Lapin Urheilugaalaan lauantaina 9.4.2022 Tornion Torandaan!

(Hallituksen koronarajoitusten vuoksi Lapin Urheilugaala 15.1.2022 on siirretty ajankohtaan la 9.4.2022.)

Lapin Urheilugaala 9.4.2022

AIKA: la 9.4.2022 klo 18–22. Ilta jatkuu musiikin ja tanssin merkeissä klo 24 asti.

PAIKKA: Toranda, Näätsaarentie 241, Tornio

ILLALLISKORTTI: Illalliskortin hinta 75e/hlö, ilmoittautumiset 17.12. mennessä. Pukukoodi tumma puku.

Tilaa illalliskortti Lapin Urheilugaalaan täältä!