Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mitä mahtoi miettiä sotilas Shoigu?

Mestariohjaaja Sergei Eisensteinin elokuvassa "Iivana Julma – vainoharhainen tsaari" Iivana pitää käskynjakoa synkässä linnansalissa pelokkaina pälyileville ylimyksille, pajareille. Vaikutelma Kremlin nykyisen itsevaltiaan Vladimir Putinin ”neuvottelutilaisuudesta” lähimpien hallituspajareiden kanssa on hätkähdyttävästi samankaltainen.

Korkeat ministerit ulkoministeri Sergei Lavrovia myöten istuvat selkä suorana kuuliaisina tarjoilemassa ainoaa oikeaa vastausta Itä-Ukrainan "kansantasavaltojen" tunnustamista koskevaan tsaarin kysymykseen ”kyllä vai ei Donetskin ja Luhanskin itsenäisyydelle?” Kuin halvassa komediassa tiedostelupomo Sergei Naryskin unohtaa vuorosanansa ja änkyttää hätäpäissään ”väärän” vastauksen ”kyllä liittämiselle Venäjään”. Soraääni yksimielisyyden kuorossa on kuolemansynti tsaarillisen hirmuvaltiuden kontekstissa ja Naryskin saa jäätävän kuitin Putinilta: ”Istu alas”. Lähiviikkoina saamme ehkä tietää, selviääkö Naryskin moitteilla vai putoaako peräti ikkunasta.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi