Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

Kolumni: Kie­li­muu­ri ui­ma­hal­lis­sa ja muita arkisia koh­taa­mi­sia tu­ris­ti­kau­pun­gis­sa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Missä olet, luova ala?

Kaikki asiat digitalisoituvat ja kristallipalloon katsominen näyttää, että isoja muutoksia on tulossa. Viime vuosien kriisit ovat kasvattaneet verkkokauppamyyntiä, joiden helposti saatavilla oleva valikoima ja tilaaminen mahdollistaa näkymisen myös globaalilla tasolla. Verkossa toimimisen edellytys on, että yritysten ja toimijoiden täytyy tuntea ydinosaamisensa, osata viestiä siitä, pysyä ajan hermolla sekä tuntea asiakkaansa.

Lapista löytyy paljon luovuutta ja luovan alan tekijöitä sekä digitaalisuuden tuomia mahdollisuuksia. Digitaalisuus mahdollistaa myös uusien luovien alojen yrityksien, tuotteiden ja yhteistyömallien kehittymisen. Paikallisten tekijöiden laatutuotteet voisivat näkyä ja kuulua enemmänkin. Asiakas löytää palveluiden ja uusien tuotteiden äärelle tyypillisesti netin välityksellä. Kaikki alueemme taitajat eivät löydy edes netistä.

Syksyllä alkavassa, luoville aloille suunnatussa ilmaisessa sparrausohjelmassa tarjotaan digitaitojen kehittämisen mahdollisuuksia luovien alojen toimijoille. Luova ala voi tarkoittaa monenlaista toimintaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.