”Mi­nun!” sanoo Pikku Saituri Ro­va­nie­men teat­te­rin las­ten­ko­me­dias­sa – En­si-il­ta tors­tai­na

Leikkipuistorauha on uhattuna, kun Harpagon ja Marianne haluaisivat molemmat kaiken itselleen. Rooleissa Vesa-Matti Komonen ja Paula Miettinen.
Leikkipuistorauha on uhattuna, kun Harpagon ja Marianne haluaisivat molemmat kaiken itselleen. Rooleissa Vesa-Matti Komonen ja Paula Miettinen.
Kuva: Petri Teppo

Lapset saavat teatterin syksyyn oman komedian, kun Ruotsissa huippusuosioon noussut Pikku Saituri nähdään Rovaniemen teatterissa. Ensi-ilta on torstaina.

Kyseessä on teatterin syksyn kolmas ensi-ilta. Vinttinäyttämö Kerolla nähtävän teoksen ohjaa teatterin taiteellinen johtaja Miika Muranen, joka on myös suomentanut Ada Bergerin käsikirjoituksen. Lavalla nähdään Vesa-Matti Komonen, Paula Miettinen ja Helka Periaho.


Pikku saituri on suunnattu kaikille yli 3-vuotiaille lapsille.

Päähenkilö Harpagon on pieni poika, joka haluaa kaiken itselleen. Harpagon vaatii jokaisen lelun lelukaupassa ja jopa muiden lelut leikkipuistossa eikä äitikään saa antaa huomiotaan muille. Tämä pikku saituri omistaa todellakin kaiken ja mitään ei jaeta!

Mutta mitä tapahtuukaan, kun Harpagon kohtaa leikkipuistossa Mariannen, joka myös haluaa kaiken itselleen? Riittävätkö äidin rauhanneuvottelutaidot? Ja miksi kotiin täytyy lähteä juuri silloin, kun on kaikkein hauskinta?

– Esityksessä ei ole paljon tekstiä, mutta toiminnallista ja koreografista hauskuutta on senkin edestä, Miika Muranen esittelee.

Murasen mukaan koko työryhmä on ollut näytelmän myötä leikin ja ilon äärellä.

– Se on tuonut valtavasti energiaa tähän erikoiseen syksyyn.

Erityiskiitokset ohjaajalta saa Reija Hirvikosken luoma värikäs visuaalinen maailma, jokaisen leikkijän unelmapaikka.

Pikku Saituri on yhdessä Lempin kanssa syksyn kiertueella Lapin alueteatterin jäsenkunnissa.

Pikku Saituri to 8.10. klo 18 ja la 10.10. klo 13. Liput arkisin 8 e ja viikonloppuisin 10 e.