Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

kolumni: Kuka sinä olet sil­loin, kun kukaan ei ole kat­so­mas­sa?

pääkirjoitus: Esi­mer­kil­lä on voimaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Minun puuni: Eri­koi­nen pyl­väs­pih­la­ja kasvaa kilpaa koi­vu­jen kanssa

Pylväspihlaja kasvaa Pirkko Korteniemen pihalla Ylikylässä.
Pylväspihlaja kasvaa Pirkko Korteniemen pihalla Ylikylässä.
Kuva: Pirkko Korteniemi

Pirkko Korteniemi istutti pylväspihlajan 1980-luvulla puutarhaansa Ylikylään. Hän osti sen pienenä taimena Tornionlaakson puutarhalta. Puu kiinnosti häntä, koska hän ei ollut aiemmin kuullutkaan pylväspihlajasta.

– En ole pylväspihlajaa vieläkään nähnyt missään muualla, en täällä Lapissa enkä etelämpänäkään, Korteniemi kertoo viestissään.

Pylväspihlaja poikkeaa tavallisesta pihlajasta kapeutensa ja korkeutensa perusteella. Korteniemen pihalla pylväspihlajan latva ulottuu vieressä olevien koivujen korkeudelle.

– Alkukesästä se komeilee valkoisilla kukinnoillaan. Syksyllä ruskan aikana pylväspihlaja pukeutuu punaiseen syysväriin runsaine punaisine marjoineen.

Minun puuni -palstalla julkaisemme kuvia rovaniemeläisistä puista. Puu voi kasvaa pihassa, metsässä tai kaupungissa, kunhan se on sinulle tärkeä. Lähetä kuva osoitteeseen ur.toimitus@uusirovaniemi.fi tai Whatsappilla numeroon 050 511 1872.Kerro myös, missä puu kasvaa ja miksi se on sinulle merkittävä. Liitä mukaan myös postiosoitteesi,  julkaistusta kuvasta saat pienen palkinnon.