PAUKKUPAKKASET: Pak­ka­nen alkaa ki­ris­tyä vii­kon­lop­pua vasten – it­se­näi­syys­päi­vä­nä hä­tyy­tel­lään monin paikoin -35:tä astetta

RAVINTOLARAJOITUKSET: Ro­va­nie­mel­lä tiu­kem­mat ra­vin­to­la­ra­joi­tuk­set vii­kon­lo­pus­ta alkaen – ko­ronapas­sil­la ra­joi­tuk­sia ei tar­vit­se nou­dat­taa

Joulukalenteri: Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ri vie aikojen taakse

Tilaajille

"Mi­nul­la on mah­dol­li­suus kir­joit­ta­mi­seen omilla lait­teil­la­ni" – ALSia sai­ras­ta­va Janne Si­mon­poi­ka on kir­joit­ta­nut uuden kirjan hyl­keen­pyyn­nis­tä ark­ti­sil­la ve­si­alueil­la

ALSia sairastava Janne Simonpoika Utriainen pystyy kirjoittamaan tietokonehiiren avulla. Myrskyn koti -teoksen jälkeen kaksi seuraavaa kirjaa ovat jo työn alla.

Kirjailija Janne Simonpoika Utrianen on julkaissut jo kaksi Otavan kustantamaa kirjaa ja lisää tarinankertojan teoksia on valmistumassa.
Kirjailija Janne Simonpoika Utrianen on julkaissut jo kaksi Otavan kustantamaa kirjaa ja lisää tarinankertojan teoksia on valmistumassa.
Kuva: MARJA-LIISA RUHANEN

Inarin Turvejärvellä asuva Janne Simonpoika Utriainen on julkaissut uuden kirjan, Myrskyn koti. Teos kertoo tämän päivän hylkeenpyytäjien elämästä arktisilla vesialueilla, hylkeiden, jäähaiden ja jääkarhujen maailmassa.

Utriainen kertoo olleensa töissä norjalaisilla kalastus- ja hylkeenpyyntialuksilla, mistä aihe uudelle kirjallekin löytyi.