Tähtijuttu: Lappi on Naton sol­mu­koh­ta, sanoo Ul­ko­po­liit­ti­sen ins­ti­tuu­tin johtaja Mika Aaltola

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Miksi ve­ron­kier­toa suo­jel­laan?

Jälleen on julkistettu veroparatiisien tietoja, tällä kertaa puhutaan ”Pandoran papereista”. Viimeksi puhuttiin Panaman papereista. Nimellä viitattaneen Pandoran lippaaseen, jota ei saatu avata tai muuten lippaasta sinkoaisi ilmoille kauheuksia, eikä lipasta voitaisi enää sulkea. Veronmaksajien rahoittama Yle näyttääkin tekevänsä kaikkensa, jotta lipasta ei avattaisi.

Ylen MOT teki näyttävän jutun veronkiertäjien paljastumisesta. Sinänsä ansiokkaassa dokumentissa ei käsitelty suomalaisia veronkiertäjiä, vaan venäläisiä. Ohjelman uutisarvo oli lähellä nollaa, sillä suomalaiset ovat tienneet jo Neuvostoliiton loppuaikoinakin korruption olevan Venäjällä yleistä ja uuden Venäjän oligarkit ovat meille tuttu asia. Miksi Yle ei halua kertoa suomalaisista veronkiertäjistä?

Meille on kerrottu, että papereista löytyy noin 200 suomalaista. Ylen sivuilla sanotaan, että veronkiertäjiä ei paljasteta, mikäli nämä eivät ole joko rikollisia tai poliitikkoja, koska ”veroparatiisifirman omistaminen ei ole laitonta” ja paljastaminen ei olisi ”journalistisesti perusteltua”.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.