Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Miksi tu­lo­ero­ja ei ka­ven­ne­ta?

Vaalien alla ovat poliitikot tuovat esille tavoitteen, että tuloeroja pitää kaventaa. Niin pitäisi, mutta toisin on käynyt – puheet ovat jääneet tyhjiksi lupauksiksi. Poliittisilla päätöksillä tuloerot kasvavat edelleen.

Eläkkeisiin kohdistuva indeksileikkaus ja kansaneläkkeen pohjaosan poistaminen, jonka Lipposen hallitus teki, on ikärasismia, sillä leikkaus kohdistui yli 75-vuotiaiden eläkkeisiin. Leikkaus oli vihreiden hallituksessa olemisen ehto. Palkansaajilta perityt vakuutusmaksut leikattiin perusteluitta eli Kela- ja sv-vakuutusmaksulle ei saanut vastinetta.

Senioriliikkeen kansalaisaloite, jolla vaadittiin eläkeleikkauksen perumista, ei edennyt edes eduskuntakäsittelyyn, vaikka allekirjoittajia oli riittävästi. Puolueet päättivät yksimielisesti, ettei lakialoitetta edes käsitellä. Se ei sopinut "puhekerholaisten" mielestä aiheelliseksi asiaksi. Eduskunta päätti yksimielisesti, että nostetaan kansanedustajien kuukausipalkkoja 300 ja pääministerin 2 500 eurolla.

Pääomatulojen verotusta ei voida korottaa, sillä sekin on hallituskysymys – kepu ja rkp vastustavat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.