Kulttuuri: Tor­nion­laak­son museon uudeksi joh­ta­jak­si Titta Kal­lio-Sep­pä

Ohje: Katso Lapin Kansan video: Näin teet ko­ro­na­vi­ruk­sen ko­ti­tes­tin oikein

Aluevaalien vaalikone: Katso sopiva ehdokas täältä

Miksi jää­kiek­ko­maa­li piti poistaa Ky­lä­tien ken­täl­tä Saa­ren­ky­läs­sä?

Asukkaiden Kylätien kentälle tuomaan jääkiekkomaaliin ilmaantui siirtokehotus viime viikolla. Asukkaat tekivät työtä käskettyä ja veivät maalin pois.
Asukkaiden Kylätien kentälle tuomaan jääkiekkomaaliin ilmaantui siirtokehotus viime viikolla. Asukkaat tekivät työtä käskettyä ja veivät maalin pois.
Kuva: Lukijan kuva

Kylätien leikkipaikan viereinen luistelukenttä Saarenkylässä on ollut asukkaiden ahkerassa käytössä. Usean perheen lapset ja aikuiset ovat luistelleet ja pelanneet kentällä jääkiekkoa päivittäin, kirjoittaa Uuden Rovaniemen lukija.

Kaupungin ja kenttää huoltavan Alltimen puolesta kentällä on ollut yksi jääkiekkomaali. Eräs kenttää käyttävistä perheistä toi kentälle myös toisen maalin, jotta jääkiekkopelit saatiin aikaiseksi.

Tiistaina 12. helmikuuta asukkaiden tuomaan maaliin ilmestyi kehotus siirtää se pois, koska "se vaarantaa leikkikentällä leikkivien lasten turvallisuuden". Uuteen Rovaniemeen asiasta viestitellyt asukas ihmettelee, millä tavalla toinen maaleista aiheuttaa vaaraa lapsille.

Kiekko voi osua ohikulkijaan

-

Kaupunginpuutarhuri Mirja Vääräniemi selittää siirtokehotusta sillä, että Kylätien leikkipaikka sijaitsee luistelukentän takana ja leikkipaikalle kuljetaan luistelukentän päädyn kautta.

– Koska kentän pääty on avoin, niin kiekko voi osua ohi kulkevaan ihmiseen.

Kentän toiseen päähän sijoitettiin Vääräniemen mukaan yksi maali, koska se mahdollistaa kiekon käytön opettelua.

– Mietimme alunperin kyllä sitäkin vaihtoehtoa, että voiko kentällä olla ollenkaan maalia. Kaikilla lähiluistelukentillä ei ole jääkiekkomaaleja ohi kulkevien ihmisten turvallisuuden varmistamiseksi, Vääräniemi sanoo.

Vääräniemen mukaan julkisissa puistoissa olevat leikkikentät ovat kuluttajaturvallisuuslain alaisia. Lain mukaan alueen omistajan on arvioitava jokaisella leikkipaikalla mahdollinen tapaturmariski alueen käyttäjille.

Tällainen riskikartoitus on Rovaniemellä tehty kaikille puistojen leikkikentille ja niille on laadittu turvallisuusasiakirja, joka  tarkastetaan ja päivitetään vuosittain.