Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mikä estää luo­vuu­den työyh­tei­söis­sä?

Työpaikoilla kannustetaan työntekijöitä olemaan aloitteellisia ja keksimään ratkaisuja työyhteisön menestymiseen. Suomalaisessa organisaatioissa idea pitää osata tuoda esiin oikein.

Idea pitää antaa muille muokattavaksi ja kuljettaa sitä organisaatioiden rakenteissa läpi johtoryhmään saakka mieluummin niin, että sen on keksinyt esimies tai johtoryhmä. Harva jaksaa varautua tällaiseen byrokratiaan ja kritiikkiin, joka usein on verhottua kateutta.

Luovat, lahjakkaat ja tehokkaat ihmiset harmittavat monia ja heistä halutaan päästä eroon. Näin osuvasti kirjoittaa Ari Turunen Pirkko-Liisa Vesterisen toimittamassa Kateus työelämässä-kirjassa. Turusen kuvaama ilmiö on tehokas keino ylläpitää vallitsevia toimintatapoja, vaikka ne estäisivät kustannustehokkaampien ja laadukkaampien menetelmien kehittämisen.

Yhtä tehokkaita keinoja ovat erilaiset palkitsemisjärjestelmät, jotka synnyttävät yhteisöihin klikkejä ja juonitteluja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.