Pääkirjoitus: Vihreän siir­ty­män jät­ti-in­ves­toin­tien hank­ki­mi­nen Me­ri-Lap­piin edel­lyt­tää alueen kuntien yh­teis­työ­tä – sen aloit­ta­mis­ta ei voi enää lykätä tuon­nem­mak­si

Kolumni: Rkp:n on va­lit­ta­va arvojen ja edun­val­von­nan välillä ja jäl­kim­mäi­nen on vah­voil­la

Merikotka: Me­ri­kot­ka sil­pou­tui tuu­li­voi­ma­laan Kemin Ajok­ses­sa – tut­ki­ja: tällä het­kel­lä tie­dos­sa­ni on yh­teen­sä 48 ta­paus­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mihin unohtui kun­to­sa­li?

Olin iloinen kuullessani uuden liikuntahallin rakentamisesta Kemiin. Iso pettymys ja hämmästyksen aihe oli saada tietää, ettei uuteen halliin tule kuntosalia. Hallin suunnitteluvaiheessa oli julkisuudessa tietoa, että Tervahallissa olevat toiminnot siirtyvät uuteen liikuntahalliin ja nyt näyttää, ettei näin käykään.

Ihmetystäni on lisännyt Sauvosaaren kentän kuntosalin aukioloajat. Ne muuttuivat koronasulkujen jälkeen ja sali on auki ainoastaan arkisin ja silloinkin kello 7–14. Missä välissä sitä käyttäisivät koululaiset, opiskelijat ja työssä käyvät? Minkälainen tieto, ymmärrys tai ajattelu on ohjannut tällaisiin ratkaisuihin?

Kuntosaliharjoittelun tiedetään olevan tärkeää ihmisen jaksamiselle arkielämässä. Yleisesti ollaan huolissaan fyysisen kunnon heikkenemisestä ja epäillään, etteivät suomalaiset pärjää tulevaisuudessa enää 50-vuotiaina fyysisistä töistä. Yli 65-vuotiaille lääkärit suosittelevat enemmän kuntosaliharjoittelua kuin aerobista liikuntaa heikkenevän lihaskunnon vuoksi. Huono lihaskunto edesauttaa tapaturmia, joista tulee harmin lisäksi aikamoiset sairaanhoitokulut.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.