Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mihin hävisi ruuan tuoksu ja ar­vos­tus?

Muistatko aikaa, kun äiti teki kotona ruokaa ja siellä tuoksui ruoka? Silloin usein myös tiesi, mitä ruokaa äiti teki. Muistatko aikaa, kun äiti leipoi pullaa ja kotona leijui lämmin pullan tuoksu?

Muistatko aikaa, kun menit päiväkotiin ja sielläkin tuoksui ruoka? Muistatko, kuinka tunsit keittiössä työskentelevän keittäjän ja kävit hakemassa tuoksuvan ja lämpimän ruuan päiväkodin työntekijän kanssa? Muistatko, kun saatoit joskus päiväkodissa itsekin leipoa pullaa? Päiväkodin keittäjä leipoi usein myös tähteeksi jääneestä puurosta sämpylöitä.

Tänä päivänä päiväkoteihin ja kouluihin tuodaan ruoka jostain suurkeittiöstä. Vanhuksetkaan eivät enää pääse nauttimaan ruuan eikä vastaleivotun pullan tuoksusta. Tuoksut kuitenkin tuovat muistoja ja luovat hyvää mieltä sekä siivittävät päivän kulkua. Ruuan tuoksulla on suuri merkitys hyvinvoinnillemme, sitä emme vain ole tulleet ajatelleeksi.

Vanhemmat saattavat nykyään hankkia ruuan valmiina kotiin tai he ostavat puolivalmiita eineksiä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.