Lapin Kansa live: Arctic Volley kohtaa lii­gas­sa Jy­my­Vol­leyn – katso huip­pu­len­to­pal­loa suorana kello 18.30

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Yritykset: Iissä si­jait­see eri­koi­nen ki­vi­jal­ka­kaup­pa, joka tun­ne­taan ete­läs­sä asti – Yrit­tä­jä­si­sa­ruk­sil­la on edel­leen myyn­nis­sä 10 000 VHS-ka­set­tia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Mies sytytti ta­hal­laan oma­ko­ti­ta­lon pa­la­maan Oulussa – yritti huijata va­kuu­tus­yh­tiöl­tä kor­vauk­sia

Omakotitalon tahallaan palamaan sytyttänyt mies sai torstaina ehdollisen vankeustuomion Oulun käräjäoikeudelta.

Mies sytytti pari vuotta sitten Oulussa palamaan omakotitalon, jonka hän omisti puoliksi vaimonsa kanssa.  Tuli levisi koko rakennukseen ja tuhosi sen täysin pelastuslaitoksen sammutusyrityksistä huolimatta. Palon aiheuttamat vahingot olivat yhteensä yli 300 000 euroa.

Mies yritti huijata vakuutusyhtiötä maksamaan hänelle palovakuutuskorvauksia. Hän valehteli syttymissyystä muun muassa palontutkijalle, vakuutustutkijalle ja vakuutusyhtiön vakuutuspäällikölle.  Vakuutusyhtiö ei kuitenkaan maksanut miehelle korvauksia palonsyyntutkimuksen tulosten vuoksi.

Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1962 syntyneen miehen tuhotyöstä ja törkeän petoksen yrityksestä yhdeksi vuodeksi ja 10 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hänet velvoitettiin maksamaan noin 136 000 euron edestä korvauksia muun muassa hänen vaimolleen maksetuista palokorvauksista, talon purkukustannuksista ja tulipalon selvittämisestä.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita