Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Mies lai­min­löi yri­tyk­sen­sä kir­jan­pi­don – Lapin kä­rä­jä­oi­keus tuo­mit­si kuuden kuu­kau­den eh­dol­li­seen van­keu­teen

Miehen mukaan yhtiön varat eivät olleet riittäneet kirjanpidon teettämiseen. Myynti oli laskenut ja lopulta korona pysäytti sen kokonaan.

Mies tuomittiin kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä kirjanpitorikoksesta Lapin käräjäoikeudessa. Mies oli laiminlyönyt yrityksensä kirjanpidon.

Syyttäjän mukaan tuomittu on laiminlyönyt kirjanpidon pitämisen kokonaan yli 21 kuukauden ajalta ja täten estänyt muun muassa veroviranomaisen mahdollisuuden saada tieto hänen toimintansa taloudellisesta tuloksesta. Liiketoiminta ei syyttäjän mukaan ole ollut vähäistä.

Tuomitun mukaan kirjanpito oli tehty vuoden 2019 loppuun saakka. Hän on myöntänyt, että tilinpäätös vuodelta 2019 on ollut tekemättä, eikä kirjanpitoa ollut tehty vuodelta 2020 ennen konkurssia.

Tuomitun mukaan yhtiön varat eivät olleet riittäneet kirjanpidon teettämiseen. Myynti oli koko ajan laskenut ja koronatauti oli lopulta pysäyttänyt myynnin kokonaisuudessaan.

Tuomiosta voi valittaa hovioikeuteen.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita