Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Mies kun­nos­ti ko­la­roi­tu­ja autoja ja myi niitä eteen­päin Oulussa – oikeus määräsi yli 70 000 euron kor­vauk­set ja eh­dol­lis­ta van­keut­ta

Vuonna 1956 syntynyt mies tuomittiin Oulun käräjäoikeudessa vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen useista talousrikoksista. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan Verohallinnolle vahingonkorvauksena yli 74 000 euroa.

Oikeuden mukaan mies oli myynyt kunnostamiaan autoja verkon myyntipalstoilla, mutta hän oli jättänyt kirjanpidon tekemättä ja arvonlisäveron maksamatta. Autokauppa oli ollut sen verran laajaa, että kyseessä oli oikeuden mukaan elinkeinotoiminta.

Suurin osa miehen myymistä autoista oli ollut kolaroituja. Hän oli ostanut niitä vakuutusyhtiöiltä, Autovahinkokeskukselta ja yksityishenkilöiltä.

Mies on kunnostanut autot autotallissaan ja myynyt ne eteenpäin. Toiminta oli alkanut maaliskuussa 2014 ja se jatkui helmikuuhun 2016 saakka. Sekä vuonna 2014 että vuonna 2015 mies myi eteenpäin yli 50 ajoneuvoa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.