Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Met­sän­hoi­to on ak­tii­vis­ta ja vas­tuul­lis­ta

”Aktiivisella ja vastuullisella metsien käytöllä metsänomistajat jättävät metsät paremmassa kunnossa seuraavalle sukupolvelle, mutta myös tuottamaan enemmän hyötyjä yhteiskunnalle.” Miten tämä vaikuttaa metsääni? Näin kysyvät metsänomistajat keskellä EU:n luomaa metsähässäkkää.

Viime ajat ovat tuoneet metsäkeskusteluun nopealla syklillä outoja termejä ja linjauksia: LULUCF, RED III, hiilensidonta, ennallistaminen … Ei ihme, että metsänomistajat ovat ymmällään, sillä niin ovat päättäjät ja asiantuntijatkin.

Suomalaisille metsä on ollut aina tärkeä. Se on antanut viime vuosisatojen aikana suojaa, lämpöä, ravintoa ja taloudellista turvaa. Metsien merkitystä korostaa myös jo 1886 laadittu ensimmäinen metsälaki: ”Metsää älköön autioksi hävitettäkö”. Ilman metsä- ja sahateollisuuden tuomia vientimarkkoja emme olisi nykyinen Suomi.

Tulevaisuuden keskiössä on jälleen metsä- ja sahateollisuuden vakaa ja ennustettava investointiympäristö, joka mahdollistaa vientieurojen saannin ja merkittävän arvoketjun syntymisen Suomeen.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi