Tähtijuttu: Saa­ri­se­län uuden pol­ku­juok­su­ta­pah­tu­man rei­til­lä piti muistaa sulkea po­roai­ta ja odottaa ka­ve­rei­ta

Kuvakertomus: Ensin soi huu­li­harp­pu, ja sitten varsat as­te­li­vat raadin eteen

Tilaajille

Met­sä­ka­na­lin­tu­jah­ti alkoi – Kes­tä­vät­kö pyy­kan­nat met­säs­tys­tä?

Pyykannan pitkäaikainen kehitys on ollut eteläisessä Suomessa pääosin vakaata, mutta kohti pohjoista mentäessä lievästi laskevaa.
Pyykannan pitkäaikainen kehitys on ollut eteläisessä Suomessa pääosin vakaata, mutta kohti pohjoista mentäessä lievästi laskevaa.
Kuva: Ahlholm Aku

Metsäkanalintujen metsästys alkoi perjantaina. Metsäkanalintukannat ovat kasvaneet suuressa osassa maata, ja metsästysajat ovat monilla alueilla viimevuotista pidemmät. Pyy ja riekko on kuitenkin luokiteltu uhanalaisiksi.

Kesän riistakolmiolaskentojen mukaan metsäkanalintujen pesinnät onnistuivat hyvin. Onko elokuun sateisuus voinut aiheuttaa enää poikaskuolleisuutta, erikoistutkija Andreas Lindén Luonnonvarakeskuksesta?

– Elokuun alussa kriittisin vaihe on jo ohitettu, sillä poikaskuolleisuus ja sään vaikutukset ovat suurimpia poikasten ollessa pieniä. Toki haastavat olot voivat jollain tasolla vaikuttaa nuorten lintujen kuolleisuuteen ensimmäisen vuoden aikana, mutta en usko että elokuun sateet vesittävät hyvän poikastuoton.