Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Metsä Boardin tulos hupeni lop­pu­vuon­na, myös koko Metsä Groupin tulos laski

Metsä groupin Kemin tehdas.
Metsä groupin Kemin tehdas.
Kuva: Anssi Jokiranta

Metsäyhtiö Metsä Groupin vertailukelpoinen liiketulos laski loka-joulukuussa 57 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 311 miljoonasta eurosta. Kolmen kuukauden liikevaihto laski 1,49 miljardiin euroon, kun se vuotta aiemmin oli 1,74 miljardia euroa.

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Boardin vertailukelpoinen liiketulos loka-joulukuulta oli 0,7 miljoonaa euroa. Tulos supistui reilusti vuodentakaisesta noin 101 miljoonasta eurosta. Liikevaihtoa kertyi 423 miljoonaa euroa.

– Vuoden viimeisellä neljänneksellä ensikuitukartonkien markkinatilanne pysyi vaisuna ja kysyntää vähensi entisestään kausiluonteisesti hiljaisempi joulukuu, kertoo Metsä Boardin toimitusjohtaja Mika Joukio tiedotteessa.

– Kartonkiemme toimitusmäärät laskivat edellisestä vuosineljänneksestä ja olivat 299 000 tonnia. Volyymien lasku oli voimakkaampaa taivekartongeissa, kun lainerimyynti pysyi melko vakaana. Taivekartongin keskimääräinen myyntihinta heikkeni hieman.

"Matalan aktiviteetin vuosi"

Metsä Groupin koko vuoden vertailukelpoinen liiketulos laski viime vuonna 488 miljoonaan euroon, kun se oli toissa vuonna lähes 1,28 miljardia euroa. Myös koko viime vuoden liikevaihto laski 6,11 miljardiin euroon toissa vuoden 6,98 miljardista eurosta.

Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä toteaa, että viime vuosi taloudessa matalan aktiviteetin ja heikon kasvun vuosi. Se näkyi selvästi Metsä Groupin liiketoiminnoissa ja kokonaistuloksessa. Vuodet 2021 ja 2022 olivat vahvan kasvun aikaa, jolloin tuotantohyödykkeiden hinnan nousivat. Hämälän mukaan tämä on osaltaan laskenut tuloksenteon edellytyksiä.

– Metsä Groupin tuotteiden pitkän aikavälin näkymät ovat edelleen hyvät, Hämälä sanoo tiedotteessa.

Metsä Group arvioi, että sen vertailukelpoinen liiketulos on kuluvana vuosineljänneksenä parempi kuin viime vuoden loka-joulukuussa.