Festivaali: Si­me­rock jul­kai­si nipun ar­tis­ti­kiin­ni­tyk­siä – ­Behm, Kuumaa ja Rosa Coste mukana ensi kesän fes­ti­vaa­leil­la

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Me­ta­no­li­teh­das toisi Ranuan Nää­tä­aa­val­le val­ta­van tuu­li­puis­ton – jo hank­keen lu­vi­tuk­seen menee vuosia

Ranuan vihreää metanolia valmistava tehdas saattaisi olla Suomessa ainoa laatuaan.

– Tällaisia tehtaita ei ole Suomessa vielä tehty, mutta toki alkuvaiheen suunnitelmia saattaa olla vireillä muillakin, sanoo tuuli- ja aurinkovoimakehityksen projektijohtaja Lauri Alanen Neova oy:stä.

Neova oy on mukana torstaina julkistetussa jättihankkeessa, jonka tarkoituksena on rakentaa Ranuan Näätäaavalle vihreää metanolia valmistava tehdas. Tehtaan rakentaisi irlantilainen ET Fuels -yhtiö.

Lue lisää: Taus­tal­la kan­sain­vä­li­nen ke­hi­tys­yh­tiö ja suo­ma­lai­nen val­tion­yh­tiö – ko­ko­sim­me yhteen, mitä Ra­nual­le suun­ni­tel­lus­ta vihreän me­ta­no­lin tuo­tan­to­lai­tok­ses­ta oikein tie­de­tään

Metanolitehdas toimisi 35–50 omalla tuulivoimalalla, ja Neovan rooli hankkeessa on laitoksen tarvitseman tuulipuiston hankekehitys.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.