Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Me­ri-La­pin voima haluaa edistää alueen voi­ma­ur­hei­lua

Tuore yhdistys järjestää omalla salillaan yhteistreenejä.

-
Kuva: Taina Nuutinen-Kallio

Monoliftistä se lähti. Eli siis mistä?

Monolift on voimailussa käytettävä väline. Se on kyykkyteline, jossa koukut käännetään tangon alta joko sisään tai ulospäin rungosta, jolloin harjoittelija voi laskeutua kyykkyyn tekemättä taka-askelia. Kyykyn turvallisuutta tällaisessa telineessä parannetaan turvaliinoilla.

– Olimme porukalla ostamassa monoliftiä. Sakin konkari sanoi nähneensä, kuinka käy, kun aletaan porukalla ostelemaan vehkeitä, ilman yhdistystä taustalla. Niinpä päätimme perustaa sellaisen, kertoo Meri-Lapin Voima -yhdistyksen perustajajäsen Ville Kaulanen.

Monoliftin lisäksi yhdistys on hankkinyt välineitä kokonaisen kuntosalin verran. Niitä on ostettu Rovaniemeltä ja Oulusta, saatu lahjoituksena ja kärkytty huutokaupoista.

Treenitilat Tornion keskustassa

Yhdistys hankki treenitilat yhdistykselleen Tornion keskustasta. Kellarikerroksessa sijaitsevassa tilassa olisi asunto väliseinineen. Tila oli lupaava ja vuokranantaja antoi luvan tehdä muutostöitä.

– Tässä tilassa on ollut kuntosali aiemminkin. Naisille suunnattu Victoria, kertoo tilan löytänyt Henri Kotkansalo.

Yhdistyksen kuuluu myös Jouni Innanen, joka oli viime kesänä ovensa sulkeneen Athlete gymin toinen omistaja. Kuntosali vaihtoi paikkaa useampaan otteeseen, joten kuntosalin rakentaminen tuli miehelle tutuksi. Korona

Yhdistyksen miehet kehuvat yhteistyökykyistä vuokranantajaansa. Tilassa nostellaan raskaita rautoja. Maastaveto tärisytti taloa, mutta vuokranantaja odotti kärsivällisesti ongelman ratkaisua.

Henri Kotkansalo suunnitteli tilaan maastavetolavan, joka rakennettiin Lappialla. Enää tilassa ei resonoi.

Yhdistykseen kuuluu harrastajia, jotka ovat kiinnostuneet monipuolisesta voimaharjoittelusta, kuten klassisesta ja varustevoimanostosta ja vahvin lajeista. Onpa jäsenillä kokemusta myös keholajeista.

Vaikka Meri-Lapin Voima on treeniporukan perustama yhdistys, ei kyse ole perustajien mukaan mistään salaseurasta. Uusia voimailusta kiinnostuneita jäseniä otetaan joukkoon ja yhdistys järjestää tiloissaan muun muassa yhteistreenejä.

– Tavoitteemme on edistää koko alueen voimaurheilua. Haluamme olla helposti lähestyttävä seura. Meillä on paljon treenivuosia takana, joten voimme auttaa voimailuharrastuksen aloittamisessa, kertoo Toni Oinas.