työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Melkein 19-vuo­tias työnsi ala­ikäi­sen uhrinsa junan ves­saan, oli su­ku­puo­li­yh­tey­des­sä ja kuvasi tekonsa – kä­rä­jä­oi­keus tuo­mit­si eh­dol­li­seen van­keu­teen

Tekijä ja uhri eivät olleet tavanneet toisiaan ennen rikoksia. He olivat tutustuneet Snapchat-sovelluksen kautta.

Lapin käräjäoikeus tuomitsi henkilön yhdeksi vuodeksi ja yhdeksäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja salakatselusta.

Tuomittu pyysi junassa 13-vuotiasta uhriaan siirtymään hänen kanssaan junan ravintolavaunuun. Matkalla ravintolavaunuun tuomittu oli yllättäen työntänyt uhrinsa junan wc:hen. Siellä tuomittu oli sukupuoliyhteydessä uhrinsa kanssa.

Samalla tuomittu oli kuvannut uhriaan ja heidän välistä sukupuoliyhteyttä puhelimella. Uhri ei tiennyt kuvaamisesta eikä ollut antanut siihen suostumustaan. Tuomittu oli tekoaikana muutamaa päivää vaille 19-vuotias.

Tuomittu tai uhri eivät olleet aikaisemmin tavanneet toisiaan. He olivat tutustuneet toisiinsa Snapchat-sovelluksen kautta ja viestitelleet toisilleen joidenkin viikkojen ajan ennen rikosten tapahtumista.

Tekijä tuomittiin käräjäoikeudessa ehdollisen vankeuden lisäksi korvaamaan uhrille loukkauksen aiheuttamasta henkisestä kärsimyksestä yhteensä 4 000 euroa ja kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 300 euroa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.