Koiraurheilu: Ro­va­nie­men Ou­nas­hal­lis­sa riitti säpinää kan­sain­vä­li­ses­sä agi­li­ty­kil­pai­lus­sa – katso ku­va­gal­le­ria

Kolumni: Pi­täi­si­kö yli­su­ku­pol­vis­ta jo­ki­ra­ken­ta­mi­seen liit­ty­vää traumaa lähteä pur­ka­maan so­vin­to­ko­mis­siol­la?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Me­hi­läi­nen tutkii koronan ja A- ja B-inf­luens­san yh­dis­tel­mä­tes­tin so­vel­tu­vuut­ta ko­ti­tes­tauk­seen

Mehiläinen on käynnistänyt tutkimuksen COVID-19 sekä A- ja B-influenssan yhdistelmätestien soveltuvuudesta kotitestaukseen. Tutkimusta tehdään yhdessä Actim oyn kanssa. Actim oy kehittää ja tuottaa pikatestejä terveydenhuollon käyttöön.

– Testin toimivuus on jo osoitettu, ja sen avulla pystytään luotettavasti havaitsemaan influenssa A ja B sekä koronavirus samasta näytteestä. Kotitestauksessa onnistunut näytteenotto on avainasemassa ja erityisesti tämä halutaan tutkimuksella varmistaa, kertoo Actimin tuotekehityspäällikkö Paula Luokola Mehiläisen tiedotteessa.

Huonontuneen koronatilanteen vuoksi kotitestaus auttaisi täydentämään terveydenhuollossa tehtävää diagnostiikkaa, vaikka kotitestissä saatu positiivinen tulos tuleekin varmistaa ammattilaisen tekemällä testillä. Kotitestaus nopeuttaisi myös oikeanlaisen hoidon saamista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.