Hotellihanke: Inarin val­tuus­to torp­pa­si tois­ta­mi­seen luk­sus­ho­tel­lin ra­ken­ta­mi­sen Ina­ri­jär­ven rantaan

Pääkirjoitus: Pakko on hyvä kan­nus­tin hy­vin­voin­ti­alueil­le

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Pölkky Kuusamo koh­taa­vat har­joi­tus­ot­te­lus­sa kello 18

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Mat­kal­la kohti luok­ka­ja­koa

Taivaan Isälle kiitos, jotta toisen asteen opiskelu on maksuton. Se takaa vähävaraisimmillekin mahdollisuuden opiskeluun. Muutoin tulevaisuus olisi hyvin ”Orpoa ja heikko-Satosta”.

Lasten ja nuorten parissa ikäni työskennelleenä haluan todeta, että lastensuojelu kattaa kolme perustehtävää: lasten yleisiin kasvuoloihin vaikuttaminen, vanhempien tukeminen sekä varsinainen lastensuojelu. Hallitusohjelman monet kirjaukset vaikuttavat  toteutuessaan heikentävästi lasten kasvuoloihin, vanhempien mahdollisuuteen tukea lastensa hyvinvointia sekä luo lisäpaineita lastensuojelulle, varhaiskasvatukselle ja kouluille.

Vaikka Satoset, Orposet ja Purraset verhoavat kaiken talouden tervehdyttämiseen ja ”loisten” peittoamiseen, isona kohderyhmänä on kärsijöissä viattomat lapset ja nuoret, ennen kaikkea heidän tulevaisuus.

Iljettävä yksityiskohta on työttömyyspäivärahan lapsikorotuksen poisto. Vaikka se ei ole eurollisesti kovin suuri, se on pienissä rahoissa merkittävä. Kohdennettuna lapsiin siitä tulee kuvottava, sadistinen vaikutelma; kostan tämän lapsillenne.

Nämä puoluejohtajat ovat riisuneet naamionsa vaalien jälkeen. Idästäkö malli? Sinne hupeni kristillinen rakkauskin, jossa lapsella on merkittävä asema.

Kovasti painiskelemme monien yhteiskunnan lieveilmiöiden keskellä. Merkittävinä ovat koulukiusaaminen ja nuorten jengiytyminen. Niiden taltuttamiseen tarvittaisiin kansakuntamme yhteinen panos, seesteinen tulevaisuuden visio ja turvallinen kasvuympäristö.

Luokkajako on viimeisin vaihtoehto. Sitä kohti kuitenkin olemme menossa.