Onnettomuudet: Moni soittaa po­ro­ko­la­ris­ta ensin tutulle po­ro­mie­hel­le, vaikka pitäisi il­moit­taa hä­tä­kes­kuk­seen – toimi näin, jos ajat poron päälle

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Yritykset: Iissä si­jait­see eri­koi­nen ki­vi­jal­ka­kaup­pa, joka tun­ne­taan ete­läs­sä asti – Yrit­tä­jä­si­sa­ruk­sil­la on edel­leen myyn­nis­sä 10 000 VHS-ka­set­tia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mat­kai­lun varaan ei kannata ra­ken­taa

Talven matkailu tulee olemaan normaalia hiljaisempi Lapissa varsinkin ulkomaalaisten turistien osalta. Lapin Kansa kertoi (28.11.) valtiovarainministerin ehdottaneen, että EU:n elvytyspaketista rahaa laitettaisiin matkailun ”uuteen nousuun”.

Matkailu on kasvanut jo monta vuotta peräkkäin, se toipuu ilman tukiakin. Uusi Suomi kertoi jo 2018, miten matkailuyritykset tekevät paljon rahaa, mutta työntekijöiden palkat ovat jopa laskeneet viimeisen kymmenen vuoden aikana. Matkailuyritykset ovat valitelleet, ettei Suomesta löydy tarpeeksi työvoimaa alalle.

Samassa jutussa tuodaan ilmi, kuinka Kakslauttasen henkilöstöstä 90 prosenttia on ulkomaalaisia. Tämä ei kuulemma johdu palkasta, mutta Kakslauttanen on maksanut ulkomaalaisille vuokratyöntekijöille noin pari euroa tunnilta. Suuri riski onkin, että koronan tuomista tappioista ”elpyminen” haetaan juuri henkilöstösäästöillä. Kotimaasta kelpaa halpa työvoima, kuten matkailualan harjoittelijat ja ulkomailta jo tuttuun tapaan tuodaan halvempaa työvoimaa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita