Mainos

Mat­kai­lu­au­tot ja -vaunut ihas­tut­ta­vat ny­kyi­sin help­pou­del­laan – ”Pääset va­paas­ti mat­kus­ta­maan minne haluat ja py­säh­ty­mään siellä missä haluat”

Matkailuauto tarjoaa kätevän majoituksen niin perhelomaa kuin eri harrastuksia varten. Kulkuneuvossa viihtyy tien päällä kuin kotonaan.

Caravankeskus Reatalon yrittäjä Matti Kähkönen, monitoiminainen Kaisu Alakopsa ja myyjä Kari Junttila nauttivat itsekin matkailuautoilun tuomasta vapaudesta. ”Kaikkialle pääsee helposti.”
Caravankeskus Reatalon yrittäjä Matti Kähkönen, monitoiminainen Kaisu Alakopsa ja myyjä Kari Junttila nauttivat itsekin matkailuautoilun tuomasta vapaudesta. ”Kaikkialle pääsee helposti.”

Ruoka valmistuu hellalla. Lapset leikkivät pöydän äärellä. Taustalla pauhaa TV ja perheen karvaturri pyörii jaloissa odottaen tippuvia ruokapaloja.

Vain maisemat vaihtuvat ikkunan läpi. Yksi yö ollaan muualla ja toinen toisaalla. Tilaa kuitenkin löytyy hyvin koko perheelle heidän liikkuvasta kodistaan.

– Vapaus on matkailuautoilun ehdoton etu. Voit reissata minne haluat ja majoittua missä haluat. Et tarvitse huolehtia hotellin aamiaisista tai uloskirjautumisajoista, sillä sinä voit itse päättää, milloin syöt ja lähdet, toteaa Caravankeskus Reatalon yrittäjä Matti Kähkönen, joka on itsekin innokas karavaanari ja toiminut myyntialalla yli 30 vuotta.

Töitä, harrastuksia tai lomaa varten

Nykypäivän matkailuautoissa ja -vaunuissa tilaratkaisut, pinnat ja materiaalit ovat ensiluokkaisia. Tilaa ja säilytystiloja löytyy hyvin. Automaattinen lämmitysjärjestelmä huolehtii tasaisesta ja miellyttävästä lämmöstä.

– Auton takatalli on erityisen tärkeä, jos ostajan täytyy kuljettaa mukana isoja harrastusvälineitä esimerkiksi pyöräilyä, kanoottiretkeä, laskettelua tai kalastusta varten. Koiratkin matkustavat kätevästi mukana, huikkaa Kähkönen.

Yrityksen myyjä Kari Junttila tietää myös asiakkaita, jotka ovat valinneet asuntoauton väliaikaiseksi kodikseen. Erityisesti Lapin tunturikeskuksissa.

–  Useat kausityöntekijät ovat laittaneet alleen matkailuauton. Näissä he asuvat talvikauden ajan säästäen asuntokuluissa ja päästen matkustamaan Lapin muillekin tuntureille. Kesällä auton voi laittaa helposti telakalle tai pitää sitä kesämökkinä, ehdottaa Junttila.

Matkailuajoneuvoista on siis moneksi. Autolla tai vaunulla pääsee kätevästi niin agilitykisoihin, festareille, urheilukisoihin kuin eduskuntavaalikiertueellekin. Kähkönen ja Junttila ovat kohdanneet työuransa aikana monta käyttötarkoitusta.

Matkailuautolla kulkeminen on parempi vaihtoehto ekologisestikin kuin monet muut vaihtoehdot. ”Lennot ja risteilyt saastuttavat enemmän kuin karavaanimatkat”, tietää Kaisu Alakopsa.
Matkailuautolla kulkeminen on parempi vaihtoehto ekologisestikin kuin monet muut vaihtoehdot. ”Lennot ja risteilyt saastuttavat enemmän kuin karavaanimatkat”, tietää Kaisu Alakopsa.

– Nykyään autoilla on erittäin mukava ja helppo ajaakin, mikä useille on se ensimmäinen kysymysmerkki: kuinka ajaminen onnistuu matkailuautolla tai -vaunulla, eritoten kaupungeissa? Eihän sitä oikeasti tiedä, vasta kun kokeilee ja antaa mahdollisuuden. Kannattaa tulla siis testaamaan, kannustaa Kähkönen.

Vapaus kaiken a ja o

Jos matkailuajoneuvon hankinta mietityttää, kannattaa käydä mutka Caravankeskus Reatalossa, jossa asiantuntevat myyjät osaavat auttaa oikean auton tai vaunun löytämisessä. Saman katon alta löytyvät myös huolto, tarvikemyynti ja vuokraustoiminta.

– Kun kerran matkailuajoneuvoista innostuu, vie se mennessään. Tervetuloa tutustumaan mallistoomme!

Caravankeskus Reatalo

• Edustukset: Adria, Dethleffs, Hobby, Kabe, Poksi ja Sunlight

• Yritykselle myönnetty kahdesti Suomen paras Caravanpalvelu -tunnus

• Yritys on valittu vuoden Caravankauppiaaksi vuonna 2016