Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Mar­ti­moaa­van soi­den­suo­je­lu­alueen rei­teil­lä aloi­te­taan kun­nos­tus­työt – pit­kok­sia uu­si­taan yli kolmen ki­lo­met­rin mat­kal­ta

Korjaukset aloitetaan Lapin hiihtolomaviikolla. Uudet pitkospuut valmistuvat syksyllä. Palaneen laavun tilalle ei toistaiseksi rakenneta uutta.

Martimoaavan reitin pitkospuita uusitaan kesän aikana. Uudet pitkokset viedään paikalle Lapin hiihtolomaviikolla moottorikelkoin.
Martimoaavan reitin pitkospuita uusitaan kesän aikana. Uudet pitkokset viedään paikalle Lapin hiihtolomaviikolla moottorikelkoin.
Kuva: Olli Vainio

Martimoaavan soidensuojelualueella Keminmaan ja Simon rajamailla uusitaan huonokuntoisimpia pitkospuita tänä vuonna, tiedottaa Metsähallitus.

Työ alkaminen näkyy kelkkaliikenteenä, kun pitkosmateriaaleja aletaan kuljettaa kevättalven hankikeleillä moottorikelkoilla rakennuspaikoille. Työ aloitetaan viikolla 10 eli Lapin hiihtolomaviikolla.

Pitkospuita uusitaan 3200 metrin matkalta Järviaavan reitillä ja Hangassalmenahon luontopolulla. Pitkosten rakentaminen aloitetaan kesällä ja korjaustöiden on suunniteltu valmistuvan syksyllä.

Luontopolun pohjoispuoli kunnostetaan ja Hangassalmenahossa säilyy lyhyt rengasreitti, jota pitkin pääsee Järviaavan itälaidan lintutornille.

Kunnostukset toteutetaan erillisillä määrärahoilla. Määrärahat eivät riitä kaikkiin tarvittaviin kunnostuksiin alueella, mutta tavoitteena kuitenkin on ylläpitää Martimoaavan reitistöä ja taukopaikkoja.

Martimojärven Valkaman laavu paloi toissa talvena, ja sen tilalle ei toistaiseksi rakenneta uutta. Laavulle johtavat  pitkospuut ovat erittäin huonossa kunnossa ja ne joudutaan nyt poistamaan asiakasturvallisuuden varmistamiseksi. Viime vuonna Kaltiolammelle valmistui uusi autiotupa.

Kaltiolammelle valmistui uusi autiotupa viime vuonna.
Kaltiolammelle valmistui uusi autiotupa viime vuonna.
Kuva: Olli Vainio

Juttua päivitetty kauttaaltaan 13.2. klo 15:30.