Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Tilaajille

Mar­jan­poi­mi­joil­le sopivat ka­ran­tee­ni­ti­lat löy­tyi­vät Ro­va­nie­mel­tä no­peas­ti, mutta mar­ja­yrit­tä­jät päät­ti­vät siirtää poi­mi­jat muualle – Nyt tilanne on hal­lin­nas­sa, sanoo hal­lin­to­yli­lää­kä­ri

Koronakaranteeniin määrätyt ulkomaalaiset marjanpoimijat olisi voitu sijoittaa nopealla aikataululla asianmukaisiin karanteenitiloihin Rovaniemellä.

Rakennustekninen asiantuntuja Arto Kerimaa kaupungin tilapalvelukeskuksesta kertoo, että sopivat tilat kartoitettiin viime perjantaina iltapäivällä heti sen jälkeen, kun pyyntö tuli.

Karanteenikäyttöön sopivia huoneita löytyi Sairaalakadun vanhalta terveysasemalta, Rautiosaaren tyhjillään olevasta palvelutalosta ja Etelärinteellä sijaitsevasta kiinteistöstä. Kerimaa laskee, että kaikkiaan näissä rakennuksissa on pitkälti toista sataa huonetta, joiden yhteydessä on oma wc.

Osa huoneista on yhä kalustettuja, ja tyhjiin huoneisiin olisi saatu sängyt kaupungin väestönsuojasta.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi