Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Mar­jan­poi­mi­joi­den ih­mis­kaup­pa­epäi­ly­jen kä­rä­jä­kä­sit­te­ly voi tar­koit­taa suurta muu­tos­ta koko luon­non­mar­ja-alal­le

Suomen luonnonmarja-alaa ravistellut ihmiskauppatutkinta etenee kohti käräjäoikeuden salia. Tuomioistuimen päätökset määrittelevät aikanaan koko Suomen luonnonmarja-alan tulevaisuutta.

Koko marja-alaan ravistelleen jupakan ensimmäiset syytteet nostettiin hiljattain.

Kainuulaisen Kiantaman toimitusjohtajaa Vernu Vasuntaa syytetään 56 törkeästä ihmiskaupasta. Myös liikekumppania, thaimaalaista naista, syytetään yhtä monesta törkeästä ihmiskaupasta.

Thaimaalainen liikekumppani on välittänyt työntekijöitä myös lappilaiselle Polarica Marjanhankinta oy:lle. Poliisi epäilee sen entistä toimitusjohtajaa ja pääomistajaa Jukka Kristoa törkeästä ihmiskaupasta.

Marja-alan ihmiskauppaepäily on harvinaisen laaja kokonaisuus Suomen ja jopa Euroopan mittakaavassa. Marraskuussa keskusrikospoliisi kertoi tavoittaneensa 170 epäiltyä uhria eli asianomistajaa. Poliisin arvion mukaan mahdollisia asianomistajia voi olla vielä huomattavasti enemmän, jopa yli 2 000.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.