Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Marin torjuu pai­kal­li­sen so­pi­mi­sen li­sää­mi­sen lain kautta – Ohi­sa­lol­ta ehdotus liit­toi­hin kuu­lu­mat­to­mis­ta yri­tyk­sis­tä

Ministerityöryhmä pohtii parhaillaan 110 miljoonan euron työllisyysratkaisuja. Vasemmistoliitto sanoo, ettei se hyväksy työttömyysturvan leikkaamista. Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko sanoi aiemmin, ettei työttömyysturvaan puuttumista voida sulkea pois. Hän saa osittaista tukea vihreiltä ja rkp:ltä.

Hallituksen seuraavaksi koetinkiveksi on ennakoitu kehysriihessä tehtyä linjausta loppukauden aikana päätettävistä työllisyysratkaisuista. Niiden on määrä vahvistaa julkista taloutta 110 miljoonalla eurolla. Työnantajat ovat hoputtaneet päätöksiä myös paikallisen sopimisen lisäämiseksi.

Sdp:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin torjuu paikallisen sopimisen lisäämisen lakiteitse. Hän sanoo pitävänsä kiinni hallitusohjelman kirjauksesta, mikä tarkoittaisi sitä, ettei lakimuutoksia ole luvassa.

– Paikallisen sopimisen työryhmä jatkaa työtään. Hallitusohjelmaan on kirjattu, että paikallista sopimista edistetään työehtosopimusjärjestelmän puitteissa, Marin toteaa sähköpostitse avustajansa välityksellä.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko totesi Lännen Median haastattelussa aiemmin toukokuussa, että keskustalla on valmius edistää yrityskohtaista työehdoista sopimista tarvittaessa lain kautta, jos ratkaisuja ei löydetä kolmikantaisessa työryhmässä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.