Marin kiistää va­leh­te­lun ja har­haan­joh­ta­mi­sen mas­ki­suo­si­tuk­ses­sa

Pääministeri kommentoi Twitterissä myös SDP:n ulkotapahtumasta esitettyä arvostelua.

Helsinki

Pääministeri Sanna Marin (sd.) puolustautuu hallitukselle ja terveysviranomaisille esitettyä kritiikkiä kohtaan kasvomaskien käyttöön liittyvässä suosituksessa.

– Tällä viikolla oppositiopoliitikot ovat syyttäneet minua valehtelusta ja hallitusta sekä terveysviranomaisia suomalaisten harhaanjohtamisesta. Väitteille ei ole katetta. Ne eivät yksinkertaisesti pidä paikkansa, Marin kirjoittaa Twitterissä.

Oppositiopuolue kokoomus esitti tällä viikolla epäluottamusta perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd.) maskisuosituksen vuoksi. Puolue syytti linjauksia poliittisesti ohjatuksi.

Marin ottaa viestiketjussa kantaa myös SDP:n vaalitilaisuuteen, joka järjestettiin lauantaina Vantaalla. Marinin mukaan kokoomus on arvostellut SDP:tä tapahtuman pitämisestä, vaikka puolue itse piti vaalitilaisuutta vieressä.

– SDP:n tilaisuus järjestettiin terveysviranomaisten ohjeistuksen mukaisesti ulkona ja hygieniasta huolehtien. Turvaväleistä muistutettiin kyltein ja suullisesti, maskeja oli jaossa, Marin kirjoittaa.

SDP:n pitämä ulkotilaisuus nousi julkisuuteen, kun paikallisen ravintoloitsijan siitä ja sen vieressä olevasta tyhjästä ravintolaterassista ottama kuva kiersi sosiaalisessa mediassa. Kuvaa käsiteltiin myös esimerkiksi Iltalehdessä.

Marin penää tietoa siitä, mihin väitteillä pyritään.

– Olemme syvän ja vakavan kriisin keskellä. Oppositiopolitiikkaa voi toki tehdä näinkin, mutta se ei johda mihinkään hyvään.