Koiraurheilu: Ro­va­nie­men Ou­nas­hal­lis­sa riitti säpinää kan­sain­vä­li­ses­sä agi­li­ty­kil­pai­lus­sa – katso ku­va­gal­le­ria

Kolumni: Pi­täi­si­kö yli­su­ku­pol­vis­ta jo­ki­ra­ken­ta­mi­seen liit­ty­vää traumaa lähteä pur­ka­maan so­vin­to­ko­mis­siol­la?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Marin: Hal­li­tus toteaa tänään poik­keus­olot päät­ty­neek­si

Edellytyksiä valmiuslain pykälille ei enää ole. Pääministeri on keskustellut jo asiasta presidentin kanssa.

Helsinki
Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan edellytyksiä valmiuslain pykälille ei enää ole.
Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan edellytyksiä valmiuslain pykälille ei enää ole.
Kuva: Lauri Heikkinen / Valtioneuvoston kanslia

Hallitus toteaa tänään poikkeusolot päättyneeksi ja antaa eduskunnalle kumoamisasetukset valmiuslain säädöksistä, kertoo pääministeri Sanna Marin (sd.).

– Tämä kokonaisuus käsitellään tänään valtioneuvoston istunnossa. Aamulla on ollut covid-koordinaatioryhmä, ja virkanäkemys on se, että edellytyksiä enää ei ole valmiuslain pykälille, joten nämä pitää eduskunnalle antaa, Marin kertoi saapuessaan Säätytalolle jatkamaan kriisiytyneitä kehysriihineuvotteluja hallitusviisikon kesken.

Pääministeri kertoi keskustelleensa asiasta tänään myös presidentti Sauli Niinistön kanssa.

Hallitus totesi Suomeen poikkeusolot 1. maaliskuuta yhteistoiminnassa presidentti Niinistön kanssa koronavirustilanteen pahenemisen takia. Tuolloin Suomessa todettiin keskimäärin yli 500 tartuntaa päivässä, ja tautitilanne jatkoi heikkenemistään vielä muutaman viikon ajan. Sittemmin koronatilanne on parantunut selvästi, ja viime päivinä uusia tartuntoja on todettu keskimäärin reilut 200 päivässä.

Poikkeusolot ovat mahdollistaneet esimerkiksi järeämmät rajoitustoimet.