Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Mä­ke­lä-Num­me­la 14:s trapin avaus­päi­vän jäl­keen: "Ih­mei­siin ei pysty"

Tokio
Satu Mäkelä-Nummela on pummannut neljä kiekkoa kisan alkuvaiheessa.
Satu Mäkelä-Nummela on pummannut neljä kiekkoa kisan alkuvaiheessa.
Kuva: Ampumaurheiluliitto

Satu Mäkelä-Nummela kaipaa huomiseen kahta täydellistä sarjaa, jos hän mielii trapin olympiafinaaliin neljänsissä kesäkisoissaan. Mäkelä-Nummela on Tokiossa avauspäivän jälkeen 14. sijalla yhteistuloksella 70.

– Alkupalat olivat vähän heikot, ja huomisen pääruuan pitäisi olla vähän tukusampaa, että olisi mitään jälkiruokavaihtoehtoja, Mäkelä-Nummela kuvasi värikkääseen tapaansa.

Hän tähtäsi sarjat 23, 23 ja 24. Kolmentoista vuoden takainen olympiavoittaja myönsi olevansa aika kaukana kärjestä, vaikka finaalirajaan on vain kahden kiekon ero. Edessä on kuitenkin 13 muuta naista, heistä 11 Mäkelä-Nummelaa paremmalla tuloksella.

– Lasketaan sitten huomenna, kun on viisi sarjaa luikittu, Mäkelä-Nummela viittasi kokonaistilanteeseen.

Kisan kärjessä on ainoana täyden 75 kiekon tuloksen tähdännyt Slovakian Zuzana Rehak Stefecekova. Tuloksessa 74 on kaksi ampujaa, samoin tuloksessa 73.

– Pitää vain nauttia siitä, mitä saa aikaiseksi. Nautin, jos on hyvää ammuntaa, mutta ihmeisiin ei pysty, Mäkelä-Nummela sanoi.

Mäkelä-Nummela puuskahti kirjoittavan median eteen tullessaan, että ei jaksa helteen takia puhua kauan. Katsomossa hiki valui noroina silmiin pelkästä istumisesta, mutta orimattilalaisen mukaan olot eivät olleet hänen uransa pahimmat.

Kisa jatkuu huomenna peruskilpailun 50 kiekolla ja huipentuu kuuden parhaan finaaliin. Jos peruskilpailun jälkeen on useita ampujia tasatuloksessa finaalirajalla, finaalipaikat ratkaistaan uusinnassa.

Mäkelä-Nummela ampuu huomenna kello 3 ja kello 5.05 Suomen aikaa. Finaali on kello 8.30.