Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Maitoa kor­vaa­via juomia ei Lapin kou­luis­sa juu­ri­kaan käytetä

Kauramaitoa on tarjolla niille, joilla on erikoisruokavalio. Vesi korvaa yhä useammin myös tavallisen maidon.

Kymmenet koululaiset jonottavat ruokailuun Lapin yliopiston harjoittelukoululla Rovaniemellä.  Tarjottimelle nostetaan perunamuusin, nakkikastikkeen ja salaatin viereen palanpainikkeeksi lähes poikkeuksetta vettä tai maitoa.

Muutama lapsista käy tarjottimensa kera koukkaamassa viereisellä linjastolla, mistä löytyvät juomat myös erikoisruokavaliota noudattaville. Sielläkin lasiin kaadetaan lähinnä laktoositonta maitoa.

Laktoosittomien maitojen vieressä on myös purkillinen kaurajuomaa. Lapin harjoittelukoulun ravintolapäällikön Ulla Hiltusen mukaan yksi purkillinen yleensä riittää, sillä juoman käyttäjät ovat yli 550 oppilaan koulussa laskettavissa yhden käden sormilla.

– Kaurajuomaa käyttää lähinnä osa aikuisista kahvin seassa, menekki on muuten melko pientä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.