Rakentaminen: Bud­jet­ti paukkui rajusti yli: Lapin kes­kus­sai­raa­lan laa­jen­nus maksaa jopa 40 mil­joo­naa euroa ar­vioi­tua enemmän

Uutisanalyysi: Su­per­tap­pa­jia vai nälkään kuol­lei­ta poroja?

Kolumni: Kuka ha­luaa­kaan sopia työ­eh­dois­ta ja pal­kois­ta pai­kal­li­ses­ti ja kuka taas ei?

Mainos: Yhtä tuore kuin jär­ves­tä nos­tet­tu rautu. Tilaa Lapin Kansa 1kk 1 €. Klikkaa ti­laus­si­vuil­le.

Tilaajille

Maas­to­vii­koil­la pu­he­li­met la­da­taan ag­gre­gaa­til­la ja pe­sey­dy­tään joka toinen päivä, mutta pal­ve­lus­ar­ki on jopa su­ju­vam­paa Jää­kä­ri­pri­kaa­tis­sa nyt kuin ennen koronaa

Jääkäriprikaatin komentaja, eversti Sami-Antti Takamaa kertoo, että koronan aiheuttamista muutoksista monella on ollut hyviä vaikutuksia.
Jääkäriprikaatin komentaja, eversti Sami-Antti Takamaa kertoo, että koronan aiheuttamista muutoksista monella on ollut hyviä vaikutuksia.
Kuva: Pekka Aho

Jääkäriprikaatin taisteluharjoitus Riekko 220 ei ole ainoa syy siihen, että niin moni asepalvelusta suorittava yöpyy maastossa. Kolmeen ryhmään jaetut varusmiehet ovat vuorollaan kahden viikon ajan maastomajoituksessa. Niin sanotussa 2+2+2-mallissa toisen kaksiviikkoisen he ovat kasarmilla ja kolmannen vapaalla.

Mallin tarkoituksena on säilyttää koronatilanteessakin Jääkäriprikaatin valmius ja toimintakyky. Samalla myös hidastetaan koronaviruksen leviämistä ja mahdollistetaan koulutuksen jatkuminen.