Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Maa­seu­tu on Suomen veturi

Polttoaineiden hintojen nousu ja jääminen korkealle on Lapille kuin isku vyön alle. Juuri kun korona-aikana tapahtui muuttoliikettä kaupungeilta maalaiskuntiin, polttoaineiden hinnat ovat saaneet varmasti monet perumaan muuttoaikeet tai odottamaan, mitä taloudessa tapahtuu.

On luotava järjestelmä, joka hyvittää polttoainekuluja alueellisesti – joko polttoaineiden hintaa alentamalla tai polttoainekuluja korvaamalla, ehkä näitä kahta yhdistämällä.

Kyse ei ole pelkästään oikeudenmukaisuudesta, vaan Suomen ideasta. Suomi on elänyt luonnonvaroistaan koko historian ajan. Ensin metsästyksestä ja keräilystä, sitten maataloudesta ja teollistumisen myötä metsävaroista.

Jonkin aikaa luulimme, että Suomen tulevaisuus on elektroniikkateollisuudessa. Se osoittautui niin kilpailluksi ja nopeasti muuttuvaksi alaksi, että sen varaan ei voida tulevaisuutta perustaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.