Kolumni: Suoraa puhetta äi­tiy­des­tä

Salakuljetus: Nuus­ka­ral­li romahti län­si­ra­jal­la, ni­ko­tii­ni­pus­sien myynnin va­pau­tu­mi­nen muutti ti­lan­teen

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Maa­seu­dun Tu­le­vai­suu­den tiedot: RKP jatkaa hal­li­tuk­ses­sa, ei aio vaatia edus­kun­nan ke­sä­tauon kes­key­tys­tä

Helsinki

Maaseudun Tulevaisuuden tietojen mukaan RKP ei aio riitauttaa hallitusyhteistyötä tai liittyä opposition rintamaan vaatimaan eduskunnan kesätauon keskeyttämistä. Lehti kertoo saaneensa tietonsa eduskuntaryhmän sisältä.

RKP:n eduskuntaryhmä on ollut perjantai-iltana koolla puimassa hallituksen tilannetta. MT:n tietojen mukaan puoli seitsemältä alkanut kokous jatkui edelleen puoli kymmenen maissa illalla.

MT:n tietojen mukaan RKP:n ryhmä haluaa antaa pääministeri Petteri Orpolle (kok.) aikaa saada hallituksen rivit suoriksi, mutta lähettää myös signaalin siitä, että rasistiset ulostulot eivät puolueelle jatkossa enää sovi.

RKP:n eduskuntaryhmä on tiedotteensa mukaan "erittäin huolissaan" hallituksen toimintakyvystä, mutta ei ehdota eduskunnan koollekutsumista. Puolue haluaa antaa pääministeri Orpolle aikaa arvioida tilannetta ja käydä vakava keskustelu hallituspuolueiden puheenjohtajien kanssa.

– Pääministerin ja valtiovarainministerin ulkomaanmatkojen vuoksi tällaiseen keskusteluun ei vielä ole ollut mahdollisuutta. Näiden keskustelujen jälkeen RKP ja Ruotsalainen eduskuntaryhmä tulevat jatkamaan asian käsittelyä, kannanotossa sanotaan.

Koko oppositio vaati aiemmin perjantaina puhemiestä keskeyttämään eduskunnan istuntotauon ja kutsumaan eduskunnan koolle. RKP:n ryhmä ei tiedotteessaan yhdy vaatimukseen.