Mainos

Maa­seu­dul­ta käsin -mes­su­jen teemana kestävä maa­seu­tu – nyt haussa ovat pai­kal­li­set esiin­ty­jät, kas­vis­ruoan val­mis­ta­jat sekä luon­non­mu­kai­set pien­yri­tyk­set

Maaseudulta Käsin -messut avaa ovensa 29.-30.8.2020 edellisvuoden uudistuneella konseptilla Tervolan Louella.

Elina Miettunen ja Marjut Järvinen toivottavat jokaisen tervetulleeksi Maaseudulta Käsin -messuille elokuussa. ”Näytteilleasettajien, sponsorien ja esiintyjien ilmoittautuminen on jo alkanut. Tervetuloa osaksi 24. Maaseudulta Käsin -messutapahtumaa!”
Elina Miettunen ja Marjut Järvinen toivottavat jokaisen tervetulleeksi Maaseudulta Käsin -messuille elokuussa. ”Näytteilleasettajien, sponsorien ja esiintyjien ilmoittautuminen on jo alkanut. Tervetuloa osaksi 24. Maaseudulta Käsin -messutapahtumaa!”

Maaseudulta Käsin -messut on tärkeä maaseudun puolesta puhuja ja maaseudun näyteikkuna Lapin alueella. Tänä vuonna messujen teemaksi valikoitui kestävä maaseutu.

– Tavoitteenamme on tuoda jälleen esille maaseudun elinkeinoja ja yrityksiä sekä sitä, miten ihmiset elävät maaseudulla ja mistä he saavat toimeentulonsa, avaa aihetta messusihteeri Elina Miettunen.

Tervolan viestintäsuunnittelija Marjut Järvinen komppaa kollegaansa ja huomauttaa, että viimeaikaisessa ilmastokeskustelussa on toisinaan keskitytty maaseudun epäkohtiin.

– Haluammekin olla mukana tuomassa esille maaseudun kestäviä ratkaisuja, toteaa Järvinen.

Sponsorit ja näytteilleasettajat haussa

Teemaan liittyen järjestäjät haluavat pyrkiä tuomaan yhä suuremmalla volyymillä esille maaseutuun, maatalouteen sekä metsään ja metsätalouteen liittyviä elinkeinoja, palveluja sekä tuotteita.

– Toivomme sponsoreiksi mukaan yrityksiä, joilla on kestäviä ratkaisuja mm. maatalouteen liittyen. Sponsoriyrityksille on varattu iso osa alueesta, jonne he voivat rakentaa oman messualueensa standeineen ja esittelykalustoineen, kertoo Järvinen.

– Maastamme löytyy paljon teknologia osaamista ja innovaatioita, joilla voidaan löytää maa- ja kotitalouksiin ratkaisuja, jotka vähentävät ilmaston kuormitusta. Tällaisten keksintöjen ja tuotteiden esitteleminen messuilla tarjoaa sponsoreille oivan tilaisuuden tavata mm. maa- ja metsätalousyrittäjiä ja muita mahdollisia asiakkaita. Lisäksi messuorganisaatio lupaa tukijoilleen näkyvyyttä messumarkkinoinnissa ja somekanavilla, kertoo Miettunen.

Järjestäjille tullut palaute messuista on ollut todella hyvää niin kävijöiltä kuin näytteilleasettajilta.
Järjestäjille tullut palaute messuista on ollut todella hyvää niin kävijöiltä kuin näytteilleasettajilta.

– Suurelle yleisölle haluamme tarjota monipuolisen tarjonnan näytteilleasettajia. Haluamme kutsua mukaan pienyrittäjiä, palveluntarjoajia, käsityöläisiä sekä muita toimijoita, jotka tarjoavat kotimaisia kestävästi tuotettuja tuotteita. Olisi ilo nähdä mm. kierrätetyistä materiaaleista valmistettuja tuotteita tai tuotteita, joissa vanha tavara on saanut uuden tarkoituksen, Miettunen kuvailee.

– Toki myös kaikki viime vuosien näytteilleasettajat ovat lämpimästi tervetulleita!

Muutokset saaneet kiitosta

Viime vuoden suurin muutos on ollut messualueen muuttaminen eri alueelle Ammattiopisto Lappian pihalla. Uusi messualue koostuu kolmesta kokonaisuudesta: pienyrittäjämarkkina-alueesta, street food- alueesta sekä sponsorialueesta.

– Palaute on ollut todella hyvää niin kävijöiltä kuin näytteilleasettajilta. Erityisesti luonnonmukainen puistoympäristö on saanut kiitosta. Street food-katu koettiin myös mukavana uudistuksena, kertoo Miettunen.

Tänä vuonna messuilla on suunnitelmissa saada mukaan monipuolinen esiintyjäraati aikaisempien vuosien tapaan. Tällä hetkellä kiinnitettyinä ovat SM-tason räppäri Pure ja paikallinen bilebändi Jamekset.

– Kaikenlaiset esiintyjät, niin katusoittajat, tanssijat kuin kuorot ovat tervetulleita. Myös lasten harrasteryhmät voisivat saada meillä kivasti esiintymiskokemusta, kannattaa siis ilmoittautua, rohkaisee Miettunen hymyillen.

Kaikenlaiset esiintyjät ovat tervetulleita messuille tänäkin vuonna.
Kaikenlaiset esiintyjät ovat tervetulleita messuille tänäkin vuonna.

Ruokakadulla järjestäjät toivoisivat mielellään taas näkevän tänä vuonna enemmän monipuolista kasvisruokatarjontaa ja lähiruokaa valmistavia ravintolayrityksiä.

– Tavoittelemme tänä kesänä yli 8000 kävijää. Ohjelma tarkentuu kevään kuluessa, joten kannattaa seurailla sosiaalisen median kanaviamme. Nähdään elokuussa!


Maaseudulta Käsin messut 2020


Tervolassa 29–30.8.

Ammattiopisto Lappia, Louen toimipiste

Näytteilleasettaja tai sponsori, ilmoittaudu täällä!


Järjestäjä 

Tervolan kunta

+358(0)400959322

messut@tervola.fi