Maa­nan­tain päi­vit­ty­vä ko­ro­na­seu­ran­ta: Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä to­det­tiin vii­kon­lop­pu­na kolme uutta tar­tun­taa, Suo­mes­sa 225 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa, Län­si-Poh­jas­sa neljä tar­tun­taa vii­kon­lop­pu­na

17.39. Ka­ran­tee­ni koskee yli 200 lasta ja ai­kuis­ta Tor­nios­sa

Pääsiäistä edeltäneet korona-altistumiset keikauttivat Tornion suhteellisen maltillisen koronatilanteen toiseen suuntaan. Näätsaaren koulun korona-altistumisesta lähtenyt lumipalloefekti on aiheuttanut jo yli 200 karanteenimääräystä.

Torniossa on kahden viikon aikana tullut kymmenen koronatartuntaa eli yli puolet Länsi-Pohjan alueen tartunnoista. Terveysviranomaiset ovat pystyneet suurimman osan tartunnoista jäljittämään, mutta osin vielä tehdään jäljitystyötä.

Lue uutinen aiheesta: Ka­ran­tee­ni koskee yli 200 lasta ja ai­kuis­ta Tor­nios­sa – Pää­siäi­sen tienoon al­tis­tu­mi­set sul­ki­vat koulut ja päi­vä­ko­dit kah­dek­si vii­kok­si

14.13. Lapin sairaanhoitopiirissä todettiin viikonloppuna kolme uutta tartuntaa

Lapin sairaanhoitopiirin alueella todettiin viikonloppuna kolme uutta koronatartuntaa.

Inarissa ja Kolarissa todettujen tartuntojen alkuperä oli ulkomailla ja Rovaniemellä tartunnan alkulähde sijaitsi sairaanhoitopiirin ulkopuolella.

14.12. Rovaniemen eteläafrikkalaisen muunnoksen joukkoseulonta jatkuu, Kemijärven virusmutaatio osoittautui yhdysvaltalais-meksikolaiseksi

Rovaniemellä on tehty joukkoseulontoja ravintola-alan työntekijällä havaittuun eteläafrikkalaiseen virusmuunnokseen liittyen. Testaukset ovat vielä kesken, ja tähän mennessä on löydetty yksi tapaus, joka oli pika-antigeenitestin mukaan positiivinen, mutta PCR-testin mukaan negatiivinen. Tapaus varmennetaan vielä, mutta todennäköisesti kyseessä on väärä positiivinen tulossa.

Kemijärven virusvariaatio on puolestaan osoittautunut yhdysvaltalais-meksikolaiseksi muunnokseksi. Tartuntaketjulla on mahdollisesti yhteys Väli-Amerikkaan.

12.00. Suomessa 225 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu 225 uutta koronatartuntaa. Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu reilu 3 000 vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

9.13. Länsi-Pohjassa neljä uuttaa tartuntaa viikonloppuna

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todettiin viikonloppuna neljä uutta koronatartuntaa.

Viime viikolla tartuntoja oli yhteensä 14 ja karanteeniin asetettiin noin 250 ihmistä. Joukkoaltistumisia oli viisi: Torniossa karanteenissa on Näätsaaren koulu, 2 päiväkotia ja koululuokka Seminaarin koulusta. Lisäksi Länsi-Pohjan alueella on todettu yksi joukkoaltistuminen työyhteisössä.

– Koronavirustauti on päiväkoti- ja kouluikäisillä lapsilla yleensä lievä tauti. Epidemian hillitsemiseksi on kuitenkin syytä hakeutua koronavirustestiin jo lievienkin oireiden ilmaantuessa, johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila toteaa tiedotteessa.

Koronaepidemia on Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä edelleen kiihtymisvaiheessa ja kahden viikon ilmaantuvuusluku on nousemassa. Tällä hetkellä luku on 20/100 000.

9.03. Mahdollisia altistumisia Ivalon lentoasemalla ja K-Supermarketissa lauantaiaamuna

Ivalon lentoasemalla ja K-Supermarketissa on mahdollisesti altistuttu koronatartunnalle lauantaiaamuna. Lentoasemalla altistuminen on voinut tapahtua kello 8.30–9.00 ja K-Supermarketissa kello 9–10. Asiasta kertoi Inarin kunta.

Mahdollisesti altistuneita kehotetaan hakeutumaan testiin lievienkin oireiden takia.