kolumni: Päät­tää­kö kau­pun­ki vai mat­kai­lu­bis­nes siitä, montako ho­tel­lia Ro­va­nie­men kes­kus­taan mahtuu?

Lapin Kansa Live: Vuoden suurin voi­mis­te­lu­ta­pah­tu­ma käyn­nis­tyy toden teolla per­jan­tai­aa­mu­na – seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä suorana täältä

pääkirjoitus: Orpon hal­li­tuk­sen esteet ovat kaa­tu­neet yksi toi­sen­sa jälkeen ja ohjelma on viittä vaille valmis – var­si­nai­nen kes­tä­vyys­tes­ti on silti edessä päin

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Maa­nan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Suo­mes­sa 345 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa: sai­raa­la­hoi­don tarve kas­va­nut, Län­si-Poh­jas­sa neljä ja Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä seit­se­män uutta tar­tun­taa, Ivalon ter­veys­kes­kus ruuh­kau­tu­nut

14.13: Lapin sairaanhoitopiirissä seitsemän uutta tartuntaa

Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu eilisen jälkeen seitsemän uutta koronavirustartuntaa.

Tartunnoista viisi on todettu Rovaniemellä, yksi Kittilässä ja yksi on rekisteröity Enontekiölle.

Rovaniemen tartunnoista kaksi on todettu muualla Suomessa, kaksi on karanteenin sisällä ja yhden tartunnan alkuperää selvitellään.

Kittilän tartunta on karanteenin sisällä ja Enontekiön tartunta on todettu muualla Suomessa, mutta kirjautuu Enontekiölle henkilön kotipaikkakunnan vuoksi.

Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas muistuttaa testaamisen tärkeydestä.

– Edelleen meillä tulee vastaan sitä, etteivät ihmiset mene oireisena heti testiin, vaan saattavat kulkea ihmisten seassa useita päiviä.

Syy voi olla Broaksen mukaan koronaväsymys, mutta myös liian aikainen puhe taudin kuvan muutoksesta.

– Heinäkuun alussa puhuttiin, että koronan kanssa on opittava elämään. Se puhe oli liian aikaista ja olisi kannattanut jättää syksyyn.

Broas muistuttaa, että rokottamattomia ihmisiä on Suomessa edelleen runsaasti.

– Tartuntoja on ollut myös rokotetuilla. Tartunnat ovat jo alkaneet näkymään vuodeosastoilla.

11.57: Suomessa todettu 345 uutta koronatartuntaa, sairaalahoidossa 28 enemmän kuin perjantaina

Suomessa on raportoitu 345 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 6 935 tartuntaa, mikä on 3 210 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 107 666.

Suomessa koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa on 93 ihmistä, joista tehohoidossa on seitsemän. Sairaalahoidossa olevien määrä on noussut perjantaista 28 ihmisellä. Tehohoidossa olevien määrä on pysynyt samana kuin viime perjantaina.

10.19: Länsi-Pohjassa viikonloppuna neljä uutta tartuntaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todettiin viikonlopun aikana neljä uutta koronavirustartuntaa.

Viime viikolla tartuntoja todettiin yhteensä 10, joista viisi oli läpikulkumatkalla olleilla henkilöillä.

10.16: Ivalon terveyskeskus ruuhkautunut

Ivalon terveyskeskus tiedottaa, että terveyskeskuksen vastaanotolla pystytään tällä hetkellä hoitamaan vain kiireelliset ja välttämättömät asiat. Terveyskeskuksen puhelinpalvelu on myös ruuhkautunut.

Syynä tilanteen kuormittumiseen on muun muassa koronavirustilanne sekä henkilöstön äkilliset poissaolot. Tiedotamme asiasta uudelleen, kun tilanne palaa normaaliksi.