Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Maa­nan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Ke­mi­jär­vel­lä ja Ro­va­nie­mel­lä useita ko­ro­na­tar­tun­to­ja vii­kon­lop­pu­na, Län­si-Poh­jas­sa kuusi, ro­va­nie­me­läi­ses­sä päi­vä­ko­dis­sa toi­nen­kin tapaus ko­ro­na­tar­tun­ta

17.40: Lapin shp:ssa viikonloppuna 23 tartuntaa

Lapin sairaanhoitopiirin alueella todettiin viikonloppuna yhteensä 23 uutta koronatartuntaa, joista suurin osa Kemijärvellä ja Rovaniemellä

Marjanpoimijoilta todettiin tartuntoja seitsemän Kemijärvellä ja yksi Rovaniemellä. Henkilöt ovat jo karanteenissa.

Lisäksi Kemijärvellä todettiin yksi uusi tapaus aiempaan tunnistettuun ketjuun liittyen ja henkilö on ollut karanteenissa.

Pellossa todettiin yksi uusi tapaus, jonka lähde on ulkomailla.

Ranualla todettiin yksi uusi tapaus karanteenissa olevalla henkilöllä. Tartunnan lähde on Lapin sairaanhoitopiirin ulkopuolella muualla Suomessa.

Sodankylässä todettiin kolme 3 uutta tapausta karanteenissa olevilla henkilöillä. Lisäksi todettiin yksi tartunta, jonka senkin lähde on sairaanhoitopiirin ulkopuolella.

Rovaniemellä todettiin kahdeksan tapausta, joista kuusi liittyy aiempiin tunnettuihin ketjuihin. Kahden selvittely on vielä työn alla ja toisesta odotetaan vielä PCR-varmennusta. Varmennusta odottava testi tehtiin Simerockin testauspaikalla. Mikäli Simerockiin osallistuneen varmistusnäyte osoittautuu positiiviseksi, tiedotetaan asiasta erikseen.

15.19 Rovaniemeläisen päiväkodin tartuntaketjussa uusi tartunta

Rovaniemeläisessä Käpymetsän päiväkodissa on todettu uusi koronatartunta, jonka johdosta 14 lasta ja kolme aikuista määrätään karanteeniin. Täyden rokotussuojan yli viikko sitten saaneita ei määrätä karanteeniin, vaan heidät on ohjeistettu käymään koronatestissä 3–5 vuorokauden päästä altistumisesta.

Tartunta todennäköisesti liittyy viime viikolla uutisoituun tartuntaan, mutta suoraa kontaktia näiden tapausten välillä ei tullut ilmi viime viikolla tehdyssä jäljitystyössä. Sen vuoksi nyt sairastunut ei ollut jo karanteenissa.

Altistuneisiin ollaan yhteydessä maanantain ja tiistain aikana. Karanteeniin määrättävien lasten vanhemmille lähetetään tieto asiasta päiväkodin kautta. Lapsi ohjataan jäämään huomenna tiistaina kotiin ja välttämään perheen ulkopuolisia kontakteja.

15.10 Rovaniemen kaupunki tarjoaa ensimmäisen rokotteen ilman ajanvarausta

Rovaniemen kaupunki tarjoaa asukkaille jälleen mahdollisuutta saada ensimmäinen koronarokotus ilman ajanvarausta. Rokotuksen voi hakea ilman ajanvarausta kuluvalla viikolla seuraavina aikoina: tiistai 24.8. klo 9.30–17.00, keskiviikko 25.8. klo 8.15–15.00, torstai 26.8. klo 8.15–15.00, perjantai 27.8. klo 8.15–13.30. Kaupunki on saanut hyvää palautetta mahdollisuudesta hakea koronarokote ilman ajanvarausta ja haluaa siksi tarjota uusia mahdollisuuksia rokotuksen ottamiseen helposti. Kaupunki toivoo, että mahdollisimman moni kävisi ottamassa rokotuksen.

14.50 Koronarokotukset yli 12-vuotiaille jatkuvat Kemissä

Kemissä on runsaasti vapaita aikoja koronarokotukseen tiistaina ja keskiviikkona järjestettäville massarokotuspäiville Tervahallille. Ajan voivat varata kaikki 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat kemiläiset.

14.37 THL raportoi 371 uudesta koronatartunnasta Suomessa

Suomessa on raportoitu 371 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 9 563 tartuntaa, mikä on 210 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Päivittäisten tartuntamäärien valossa vaikuttaa siltä, että neljännen korona-aallon huippu saavutettiin noin puolitoista viikkoa sitten. Ennätysmäärä tartuntoja raportoitiin 12. elokuuta. Päivittäinen luku oli tuolloin 1 024 tartuntaa. Sen jälkeen THL:n päivittäin raportoimat tartuntamäärät ovat olleet laskussa.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 122 417.

14.35 Simerockin testauspisteellä löytyi yksi positiivinen koronatestitulos

Viikonloppuna Rovaniemellä juhlitun Simerockin koronatestauspisteen tuloksista on löytynyt yksi positiivinen testitulos.

Tulos varmennetaan Lapin sairaanhoitopiirin infektiolääkärin Antti Väänäsen mukaan vielä PCR-testillä.

10.35 Länsi-Pohjassa kuusi uutta tartuntaa viikonlopun aikana

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on perjantain jälkeen todettu kuusi uutta koronatartuntaa.

Tapauksista viisi todettiin ulkomailla asuvilla ja ulkopaikkakuntalaisilla matailijoilla. Yksi tartunta todettiin alueella asuvalla henkilöllä.

Tartunnoista kolme on karanteenin sisältä.

Viikolla 33 todettiin yhteensä 17 tartuntaa.

69,2 prosenttia Länsi-Pohjan väestöstä on saanut yhden rokotusannoksen ja 42,9 molemmat annokset. Sairaanhoitopiiri suosittelee rokoteta kaikille yli 12-vuotiaille.