Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Maa­li­pu­la tyh­jen­tää kaup­po­jen hyllyjä – ko­ti­maa­la­rin kan­nat­taa va­rau­tua ke­sä­urak­kaan­sa ajoissa

Maaliteollisuudella on toimitusvaikeuksia, koska raaka-aineiden saatavuus on heikentynyt ja pandemia lisäsi ihmisten maalausintoa.

Kemi

Kesä on maalaushommien aikaa, mutta tänä kesänä maalikaupassa voi odottaa yllätys. Monessa maalikaupassa maalia ei riitä enää myytäväksi, sillä kaikilla suurilla maalinvalmistajilla on toimitusvaikeuksia.

Koronan seurauksena remontit, nikkarointi ja muu kotona puuhastelu on lisääntynyt. Samaan aikaan pandemia on sekoittanut maailmanlaajuiset tuotanto- ja raaka-aineketjut.

– Kukaan ei tiedä kauanko tilanne kestää. Raaka-aineita valmistavan teollisuuden täytyy saada rivinsä järjestykseen ja tämä ottaa aikansa, sanoo Väritukku Oy:n valikoimapäällikkö Kyösti Raidén.

Väritukku Oy on keskusliike, joka vastaa yksityisten Värisilmä-myymälöiden tuotevalikoimista, varastoinnista ja logistiikasta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.