Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Tilaajille

Maail­man ainoa rajat ylit­tä­vä Pride Tor­nios­sa ja Haa­pa­ran­nal­la – "Olisi ollut mu­ka­vaa, että olisi ollut enemmän tietoa sil­loin, kun minäkin olin teini"

Meri-Lapin oma yhdenvertaisuustapahtuma BorderPride järjestetään Torniossa ja Haaparannalla 22.–28. elokuuta. Viikko huipentuu lauantaina järjestettävään valtion rajat ylittävään Pride-kulkueeseen.

BorderPride järjestetään jälleen Torniossa ja Haaparannalla kahden koronavuoden jälkeen.

– Kyllä sitä on kaivannut ja odottaa innolla, Meri-Lapin Seta ry:n puheenjohtaja Jasmina Vaaraniemi sanoo.

BorderPride on Meri-Lapin oma yhdenvertaisuustapahtuma, jonka tarkoituksena on tuoda näkyväksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä sekä lisätä tietoa moninaisuudesta.

Korona-aikana tapahtuma järjestettiin verkossa. Osallistujia kannustettiin jakamaan kuvia itsestään sosiaaliseen mediaan esimerkiksi sateenkaarilippujen kanssa. Verkkotapahtuma ei poikinut samanlaista suosiota kuin livenä järjestettävä tapahtuma.

Jasmina Vaaraniemi tutkii materiaaleja Aineen taidemuseon järjestämässä kylttipajassa. Kylttipaja on osa BorderPride-viikon ohjelmaa.
Jasmina Vaaraniemi tutkii materiaaleja Aineen taidemuseon järjestämässä kylttipajassa.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi