Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Maailma ei ole mikään kä­rä­jä­oi­keus

Jos ei Rovaniemien liittyessä toisiinsa järjestetty kansanäänestystä, niin eipä näytetty järjestettävän äänestystä Suomen siirtäessä itsensä niin kauas länteen kuin maapallolla voi päästä.  Eli lännen pyhimmässä pyhimpään eli täysjäseneksi sotilasliitto Natoon.

Natoa väheksymättä, olinhan itse niitä harvoja, jotka kannattivat jäsenyyttä jo vuosituhannen alun eduskuntavaaleissa, mutta tilanne oli silloin toinen. Suomen ulkopoliittinen johto ei näyttänyt edes harkitsevan Nato-jäsenyyttä ja sitä, kohdistuiko Suomeen todella vakava turvallisuusuhka Venäjän taholta.

Maantieteellisesti ajateltuna Suomella on aina Venäjä naapurina.  Venäjän ja Ukrainan sota loppuu kuitenkin joskus jollain tavalla, tuskin kovin oikeudenmukaisesti, mutta maailma ei ole mikään  käräjäoikeus.

Suomi on nyt todennäköisesti  Natoon liittyessään osa USA johtamia maailman poliisivoimia, joka pystynee ratkaisemaan joitakin kansojen välisiä ja kansakuntien sisäisiä ongelmia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.