Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Luu­ka­toon lää­ket­tä jär­vis­tä

Toisten rahoilla lohiportaita rakenteleva Kari Kivelä väittää järvikaloja myrkyllisiksi (LK 24.10.). Hän  lienee maataloustuottajien myyntitykki, jollainen suosittelee voin ja sian läskin syöntiä sekä eineksissä olevia lisä- ja torjunta-aineita, joita sanottiin ennen myrkyiksi.

Säteilyturvakeskus otti pyydystämistäni kaloista näytteet raskasmetalleista. Järvikalat hauki, ahven ja muikku olivat puhtaita. Aina kun jostakin metsälammesta on saatu matikka, jossa on ollut jonkun keksimien raja-arvojen ylityksiä, kaikki Suomen matikat on laitettu myyntikieltoon. Samalla periaatteella yhtään poroa ei saisi myydä beccerellin takia, jota on yhä jäkälässä ja sienissä Tshernobylin ja Kuolan ilmakehässä tehtyjen ydinkokeiden jäljiltä.

Maatalous saa vuosittain elintarviketukea kaksi miljardia euroa. Järvikalastaja ei saa mitään, vaikka tuottaa Euroopan terveellisintä evästä. Tuki vääristää elintarvikekilpailua – kaikki tuet pois!

Yksi rysä- tai nuottaporukka, kaksi järvimiestä, saa sata tonnia uusiutuvaa luonnonvaraa lähijärvistä vuodessa – neulamuikkua, särkeä, kiiskeä, norssia, ahvenenpenikkaa ja haukea, joita kukaan ei osta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.