Lu­paa­van tans­si­ja-nuo­ren mie­les­tä tanssi kuuluu kai­kil­le – Sta­gel­le me­nes­tys­tä tans­si­ki­sois­sa

Ella Ojala on tanssinut lapsesta asti.

Torniolainen Ella Ojala on harrastanut tanssia Tanssikoulu Stagella jo melkein 10 vuotta.
Torniolainen Ella Ojala on harrastanut tanssia Tanssikoulu Stagella jo melkein 10 vuotta.
Kuva: Stage

Torniolainen Ella Ojala on harrastanut tanssia Tanssikoulu Stagella jo melkein 10 vuotta. Harrastus alkoi siitä, kun hänen äitinsä vei hänet ensimmäisen kerran tanssitunnille.

Hänen mielestään mukavinta tanssiharrastuksessa on se, että se tarjoaa paljon vaihtoehtoja. Tanssityylejä on monia, joten kaikille harrastajille löytyy varmasti jotain mieluista.

Ojala harrastaakin useita eri tanssilajeja, kuten nyky-, jazz-, ja showtanssia. Lisäksi hän käy myös tekniikkatunneilla.

Harjoituksia hänellä on viisi tuntia viikossa. Tanssijan opettajina toimivat Leea Hamari ja Riitta Maijanen.

14-vuotias tanssija osallistui syyskuun alussa Performing Arts IKM eli ikäkausimestaruuskisoihin, joissa hän menestyi loistavasti. Hän sai hopeaa junioreiden Rising Star- soolosarjassa.

Kisamenestys tuntuu hänestä todella hyvältä, varsinkin, kun kyseessä oli hänen ensimmäinen soolonsatanssinsa.

–Tämä oli eka sooloni, joten se ei vielä tuntunut ihan omalta jutulta. Se oli silti mahtava kokemus, sanoo Ojala.

–Parasta esiintymisessä on eläytyminen ja se, että voi oman tanssin kautta välittää katsojalle tunteita, Ojala kertoo.

Häntä ei hermostuta tanssia yleisön edessä, sillä on jo tottunut esiintymiseen. Isommat kilpailut voivat kuitenkin joskus jännittää.

Tanssikisoihin ja- esityksiin valmistaudutaan treenaamalla hyvin ja hiomalla suoritusta. Ennen lavalle menoa vielä tsempataan ja kannustetaan itseä sekä muita.

Ojala aikoo ehdottomasti jatkaa tanssia vielä aikuisenakin.

Hänen mukaansa tanssiharrastus sopii kenelle vaan. Sen aloittamiseen ei vaadita mitään, ja tunneilla voivat käydä kaikenikäiset ihmiset.

”Mielestämme tanssi kuuluu jokaiselle, ikään, sukupuoleen tai kykyihin katsomatta”, kuuluukin yksi Tanssikoulu Stagen motoista.

Tästä on kyse

Performing Arts-kisat

Lahdessa järjestettiin Performing Arts IKM- ja SM-kisat. Torniolainen Tanssikoulu Stage osallistui tänä vuonna kisoihin ensimmäistä kertaa. Tanssikoulu pärjäsi mahtavasti ensikertalaisuudesta huolimatta.

Menestystä Stagelle tuli useissa sarjoissa.

Aikuisten duosarjassa Taija Lukkarila ja Hanna Nyman sijoittuivan nejänsiksi tanssillaan Constant comparison. TeamSTAGE DTC sai SM-pronssia aikuisten muodostelmasarjassa Save your Soul- nimisellä tanssilla. Molempien tanssien koreografiat on tehnyt Leea Hamari.

Ella Ojala tuli toiselle sijalle junioreiden ikäkausimestaruuskisoissa. Hän esiintyi soolotanssillaan Unwritten pages, jonka koreografiasta vastasi Riitta Maijanen.

Esitykset voi nähdä Stagen Youtubesta.

Tanssikoulu Stagen hurja menestys SM-kisoissa

Lahdessa pidettyihin Performing Arts SM- sekä IKM-kisoihin osallistui myös torniolainen tanssi- ja joogakoulu Stage. Stage pärjäsi todella hyvin ja pääsi finaaleihin asti.

TeamSTAGE DTC sai SM-pronssia aikuisten muodostelmasarjassa Save your Soul- nimisellä tanssilla. Aikuisten duosarjassa Taija Lukkarila ja Hanna Nyman sijoittuivan nejänsiksi tanssillaan Constant comparison. Tanssikoulu ei ollut aikaisemmin osallistunut näihin sarjoihin.

Sarjat ovat erittäin kovia, joten sijoitukset kilpailussa ovat todella suuri saavutus. Aikuisten muodostelmasarjaa näissä kisoissa kutsutaankin myös kuninkuussarjaksi.

–Ei olisi voinut uskoa, että pääsemme finaaliin asti, puhumattakaan palkintosijoista. Finaalissa olo on ollut aikaisemmin vain suuri haave, kertoo Stagen tanssinopettaja ja koreografi Leea Hamari.

Tanssikoululla on valmistauduttu kisoihin koko edellinen kausi.

TeamSTAGE DTC- ryhmässä on kulkenut mukana myös osa Stagen entisiä, Torniosta jo pois muuttaneita oppilaita. Harjoituksia pidettiin leirimuodossa keskimäärin kerran kolmessa viikossa. Kauimpaa tuleva tanssija matkusti treeneihin 400 kilometriä äitinsä kyydissä.

FDO eli Finnish dance organisation käyttää kilpailuissa 3D-järjestelmää. Siinä arvioinnissa otetaan huomioon esityksen visuaalinen puoli, koreografia ja tekniikka.