Juhlallisuudet: Ro­va­nie­mel­lä ja Kemissä it­se­näi­syys­juh­lia vie­te­tään etänä

Ylennykset: It­se­näi­syys­päi­vän ylen­nyk­set puo­lus­tus­hal­lin­nos­sa ja re­ser­vis­sä – katso tästä Lapin ylen­ne­tyt

Luon­to-Liit­to lähtee su­si­työ­ryh­mäs­tä, kri­ti­soi su­si­pa­rien ja -lau­mo­jen met­säs­tyk­sen sal­li­mis­ta

Luonto-Liitto jättäytyy Maa- ja metsätalousministeriön suden kannanhoidollisen metsästyksen valmisteluryhmästä.

Syyksi liitto ilmoittaa tiedotteessaan, että valmisteluryhmä on päätynyt EU-lainsäädännön vastaisesti kannattamaan kokonaisten susilaumojen ja ja susiparien metsästystä.

Luonto-Liiton mukaan Maa ja metsätalousministeriö keskittyy kuuntelemaan valmisteluryhmässä vain suden metsästystä kannattavien etujärjestöjen mielipiteitä.

Liitto muistuttaa, että susi on Suomessa tiukasti suojeltu ja erittäin uhanalainen laji. Tiedotteen mukaan Luonto-Liitto on esittänyt valmisteluryhmässä tutkimuksiin nojaavia ja ei-tappavia vaihtoehtoja, joiden avulla ihmisen ja suden rinnakkaiseloa voitaisiin parantaa.

– On hyvin ristiriitaista, että samaan aikaan kun ministeriö edistää kaikin keinon sudenmetsästyksen aloittamista, on käynnissä EU:n ja ministeriöiden rahoittama SusiLIFE -hanke, jonka tarkoitus on edistää ihmisen ja suden rinnakkaiseloa, sanoo Luonto-Liiton suurpetovastaava Francisco Sánchez Molina.

Luonto-Liitosta huomautetaan myös, että Suomessa suden yleisin kuolinsyy on salametsästys, jota pitäisi pystyä kitkemään tehokkaammin.