Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Kolumni: Hä­vet­tää tun­nus­taa, mutta en pysty kat­so­maan tv:n vaa­li­väit­te­lyi­tä

Vaalit: Kuka on edus­kun­ta­vaa­lien Lapin ää­ni­ha­ra­va? Veikkaa ja voita

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Luon­non­suo­je­lu­liit­to: Met­sä­tu­ho­met­sän voi myydä suo­je­luun, eri­tyi­sen ha­lut­tu­ja suo­je­lu­aluei­den rajalla olevat metsät

Paula-myrskyn kaatamia suojelualueisiin rajautuvia tai luontoarvoiltaan merkittäviä metsätuhokohteita voi myydä suojeluun, kertoo Suomen luonnonsuojeluliitto tiedotteessaan.

Maanomistaja voi pyytää tarjouksen vapaaehtoisesta suojelusta paikalliselta metsänhoitoyhdistykseltä tai ely-keskukselta. Vapaaehtoinen sopimus metsän suojelusta tehdään ely-keskuksen kanssa, joka maksaa metsänomistajalle suojelusta verottoman rahakorvauksen.

Luonnonsuojeluliitto kertoo tiedotteessaan, että Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus on saanut yhteydenottoja Paula-myrskyn metsätuhokohteista ja muutama suojelusopimus on jo tehty.

Erityisen haluttuja suojelukohteita ovat suojelualueisiin rajautuvat tai luontoarvoiltaan merkittävät metsät. Myös pieniä kohteita voi suojella. Muista suojelualueista erillään olevien kohteiden olisi oltava yli 20 hehtaarin kokoisia suojelun helpottamiseksi.

Suojeltava alue on voinut olla normaalissa talouskäytössä eikä siinä ole aiemmin tarvinnut olla erityisiä luontoarvoja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.