Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Kolumni: Turha kuolema herätti ruot­sa­lai­set

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­mi­ku­nin­gat­ta­ren lumo

Kun väki uudenvuodenaattona asettui television ääreen etsien epätoivoisesti iänikuisten uusintojen seasta jotain mielekästä, pamahtikin jymy-yllätys – Lumikuningatar! Andersenin satua on esitetty ennenkin, mutta tämä oli omaa luokkaansa, siihen oli kutsuttu taiteilijoita ulkomaita myöten.

Ohjaaja-koreografi Seija Wäre ja muusikko Tuomas Kantelinen olivat luoneet 500 luistelijan  joukosta ihmeellisen, sadunomaisesti välkehtivän taideteoksen. Lumikuningattaren roolissa Laura Lepistö näytti monipuolisen taitonsa. Pääparina, Kerttuna ja Kaina, saimme nähdä suomalaiskanadalaisen Silja Dos Reiisin, Kaina espanjalaisen Filipo Monterjan. Ikitietäjät Susanna Rahkamo ja Petri Kokko keinuivat sulavasti uhkeissa asuissaan.

Tunnetut muodostelmaluistelijat loivat jämäkän sotaisia kuvioita viiltävän jäisinä välkehtivine pukuineen. Mustat puvut vain liehuivat, kun rosvoryhmä ryntäili esiin sähäkän naispäällikönvetämänä. Jäälle ilmestyivät myös huippujääkiekkoilijat Hagman, Hiirikoski ja Saravo.

Myös eläimillä oli esityksessä osansa eikä suinkaan vähäinen! Vikkelä kärppä vilahteli usein esiin jonkin kiven takaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.